L’Ajuntament destina gairebé 115.000 euros per controlar el soroll al municipi

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Ajuntament

El debat sobre contaminació acústica i els sorolls causats pels actes públics al carrer ha pres la forma de contracte amb dues empreses encarregades de col·locar limitadors acústics i fer mesures de sonometria adjudicat i formalitzat entre el juliol i l’agost. Després d’un concurs públic obert, el consistori ha atorgat aquesta feina a les empreses Axioma Consultors Acústics i Enginyers Vibroacústics per 33.774,73 euros (amb IVA) i 80.169,76 euros (amb IVA), respectivament; és a dir, gairebé 115.000 euros de despesa per al control del soroll a la ciutat.

El concurs públic estava dividit en dos blocs. El primer, que és el que ha guanyat la barcelonina Axioma Consultors Acústics, preveu la instal·lació, control i gestió de limitadors-registradors acústics en la via pública per als actes musicals organitzats pel propi Ajuntament. Es prioritzen els espectacles realitzats entre les 11 de la nit i les 7 del matí i també s’hi inclou la Festa Major, amb la voluntat de controlar els nivells sonors emesos i la immissió en els habitatges més propers.

L’obligació de posar limitadors acústics en aquest tipus d’actes està recollida en la nova ordenança de sorolls, vibracions i olors i ha generat el malestar d’algunes entitats que no poden fer front a la despesa que suposa la instal·lació i control. És per això que el govern va anunciar una línia de subvencions i col·laboració perquè el consistori pugui fer front a aquesta despesa. De moment, però, no s’ha especificat quines entitats se’n podran beneficiar ni com es gestionarà la partida.

El segon dels lots, guanyat per la santcugatenca Enginyers Vibroacústics, preveu la realtizació de mesures dels nivells d’immissió de soroll per a la resolució de les denúncies per contaminació acústica, seguint un dels objectius marcats per l’Agenda 21 Local. La mesa de contractació, presidida pel tinent d’alcalde de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, havia de prendre la decisió en base a l’oferta econòmica –que suposava el 65% de la puntuació– i altres aspectes com la proposta organitzacional, la qualificació, les millores de mesura durant la Festa Major i si l’empresa treballa amb vehicles elèctrics, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article