La Mirada i la biblioteca central marquen l’Audiència pública

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La pressió de l’AFA de l’escola de la Mirada així com la preocupació d’una part de la ciutadania santcugatenca per la futura construcció de la biblioteca central urbana al parc Ramon Barnils han centrat l’Audiència pública de setembre, on també s’han repetit temes recurrents com la petició d’augmentar el nombre d’agents de policia, la demanda d’instal·lar càmeres de seguretat i el seguiment per part de les entitats veïnals del procés per elaborar la nova ordenança de terrasses.

Els membres de la comunitat educativa de la Mirada han estat els primers a parlar, celebrant que, tot i que amb retard, els seus infants han pogut començar les classes després que el Departament d’Ensenyament hagi instal·lat els nous mòduls per acollir els nous cursos que s’incorporaven enguany abans de tenir un edifici propi. Així mateix, també han celebrat que la seva pressió ha servit perquè el Departament també rectifiqui i decideixi ampliar el pati, que quedava molt petit com per acollir tota la canalla, tot i que complia els mínims marcats per la normativa vigent.

La regidora d’Educació, Esther Salat, ha celebrat el canvi de posicionament del Departament d’Ensenyament i ha dit que en reunions amb els responsables de la Generalitat han assumit les culpes pel retard en la instal·lació dels darrers mòduls. De moment no posa data final a l’escola provisional ja que diu que tot just s’ha de començar a treballar la licitació amb un projecte adaptat a les necessitats del projecte educatiu del centre. Diu que fins que no s’acabin tots els tràmits previs no pot calendaritzar però que farà tot el possible perquè de cara al curs vinent les famílies no es trobin amb el mateix problema que l’actual, és a dir, que s’instal·lin els mòduls a temps.

D’altra banda, el veí Francisco Javier Monteys ha preguntat al govern sobre la necessitat de fer una nova biblioteca al parc Ramon Barnils ja que considera que, en primer lloc, la inversió de nou milions d’euros és massa elevada i es podria prioritzar per a altres aspectes de la ciutat i, en segon, que la construcció a la zona suposarà la pèrdua de part de l’entorn verd que suposa el parc. De fet, tot just acaben de començar una recollida de signatures digital per oposar-se al projecte.

L’alcaldessa, Carmela Fortuny, ha explicat que ella no es deu a les crítiques sinó a l’interès ciutadà mentre la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, ha recordat que la construcció de la biblioteca es deu a les recomanacions en funció del creixement demogràfic i que s’emmarca en el Pla Estratègic de Biblioteques. Ha defensat el futur equipament com un espai de coneixement, nascut de l’aprovació del Ple i obrint la porta a utilitzar l’actual edifici de la biblioteca Gabriel Ferrater per guanyar un espai per a activitats culturals que ara s’han de fer en locals llogats, suposant una major despesa per al consistori. En quant a l’entorn, assegura, tal com ja s’havia vist en les primeres projeccions, que la biblioteca quedarà ben encabida en la zona verda.

El fill de la dona ferida en la manifestació de diumenge parla al Ple

Més enllà dels temes de ciutat, l’Audiència pública de setembre també ha acollit la intervenció de Daniel Camps, fill de la dona que va quedar inconscient després de caure al terra en el marc de la manifestació de diumenge passat. Durant el transcurs de la protesta no hi va haver incidents però, tal com ha circulat a través de les xarxes socials posteriorment, un home va caure damunt d’ella després de ser empentat, fent que la dona caigués i prengués mal. El fet es va donar on es concentraven els manifestants amb banderes espanyoles.

El seu fill ha acudit al Ple per explicar que els seus pares anaven a casa i que no tenien res a veure ni amb els manifestants independentistes ni amb els altres. Sabent que el regidor del PP Álvaro Benejam hi era al lloc dels fets ha demanat explicacions del que va passar. Benejam ha dit que va apartar a la gent perquè no estigués tota a sobre de la dona i que, així i tot, li estranya que no tingués res a veure amb cap de les dues protestes ja que l’accident es va produir just al costat dels manifestants quan hi havia molt més lloc per on caminar. Tant ell com l’alcaldessa han lamentat l’incident i han desitjat que la dona es recuperi aviat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article