L’Olimpyc Floresta, el club que li deu el nom a un tovalló, celebra el seu 40è aniversari

per Jordi Pascual

Esports

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Més de 150 jugadores i jugadors i un primer equip masculí consolidat a tercera divisió nacional posen de manifest el bon moment esportiu amb què l’Olimpyc Floresta arriba al seu 40è aniversari. L’entitat ha celebrat aquest divendres a la tarda aquesta fita històrica amb l’objectiu a futur, segons el seu president, Àngel Ruiz, de mantenir la dinàmica positiva, d’implicació i arrelament al barri. El treball des de la base i la continuïtat de molts jugadors des de petits fins arribar als primers equips posen el segell a una entitat que es demostra propera i familiar, alhora que esdevé reconeguda arreu del país.

El 40è aniversari ha arribat amb una festa i l’estrena d’un documental dirigit per la periodista florestana Mont Carvajal sobre els 40 anys d’història del club. En aquest es mostren els orígens i l’evolució amb alguns dels moments més curiosos de la història de l’entitat. Per exemple, s’explica com el nom va ser l’adaptació del que els fundadors del club es van trobar escrit a un tovalló –Olimpic, sense la “y” ni cap referència a La Floresta– i com els colors van venir determinats per la disponibilitat d’equipatges de la botiga de roba esportiva davant els primers partits.

L’Olimpyc va néixer com a iniciativa d’un grup d’estudiants de l’escola de La Floresta i a poc a poc ha anat creixent fins ser l’entitat esportiva referent del barri. Els primers passos eren modestos, com demostra l’escut de l’equip florestà, dissenyat per una veïna, però posteriorment van començar a arribar els èxits més complexos; els esportius, clar està, però també els socials, arribant a més gent i aconseguint que les pistes de Can Llobet acabessin tenint un pavelló per evitar que el primer equip es desplacés a Sant Cugat per competir.

“Començant com un equip de nanos que podria haver durat un parell d’anys i en un barri on no hi havia instal·lacions, que tot això hagi anat quallant i hagin sortit més equips fins ser el que som ens fa sentir molt contents”, valora Ruiz, “a nivell de barri estem molt consolidats perquè som un actor que hi participa força i a nivell de competició som a categories altes”.

L’entitat florestana ha celebrat el seu aniversari amb la presentació de tots els seus equips al Casino així com de l’equipació, que manté l’estètica històrica del club. Han estat acompanyats pel president de la Coordinadora d’Entitats Esportives, Rafa Robledo, i de quatre representants polítics: l’alcaldessa, Carmela Fortuny; la presidenta del Consell de Barri i regidora cupaire, Núria Gibert; el regidor (PDECAT-Demòcrates) d’Esports, Eloi Rovira, i la portaveu d’ERC-MES, Mireia Ingla. Tant l’alcaldessa com Gibert han celebrat el sentiment de barri que desperta l’entitat i l’han encoratjada de cara a la nova temporada.

L’acte també ha servit per presentar el nou himne de l’entitat, creat per veïns del barri i que ha estat projectat al final de documental i cantat just abans de començar els concerts. La lletra diu així:

 

Som la gent de La Floresta / i l’Olimpyc és el nostre club! / Som la gent de La Floresta / i amb honor defensem el nostre escut!

Aguantant fred i calor / aquí està sempre l’afició! / Com un poble tan petit / té un equip tan ben parit?!

Som la gent de La Floresta / i l’Olimpyc és el nostre club! / Som la gent de La Floresta / i amb honor defensem el nostre escut!

Aquí es juga entre amics / els grans ensenyen als petits. / Ho saben bé tots els rivals / el nostre club té cor de senglar!

Som la gent de La Floresta / i l’Olimpyc és el nostre club! / Som la gent de La Floresta / i amb honor defensem el nostre escut!

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article