ERC comença a treballar el programa de cara a les eleccions del maig

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Amb Mireia Ingla proclamada candidata dels republicans, l’agrupació local d’ERC inicia el treball per elaborar el programa de cara a les municipals del proper mes de maig. Segons han explicat en roda de premsa, inicien les trobades físiques –encara no tenen data– amb la ciutadania en general, d’altres amb entitats i associacions i d’altres amb persones amb un perfil més tècnic o polític. Per primera vegada impulsen una plataforma web,Idees per Sant Cugat, per recollir les propostes de la ciutadania.

Les propostes recollides als diferents fòrums es debatran en el marc de les trobades presencials per tal de destriar-les tenint en compte els ideals i valors del partit. Serà així com es configurarà el programa electoral dels republicans de cara a les properes eleccions municipals. L’opció digital és, segons Esther Madrona, secretària d’Imatge i Comunicació, una aposta per arribar a persones que potser no podrien participar si el procés es basés només en trobades presencials.

Per a Ingla, el procés que tot just enceta la seva formació és la demostració que prioritzen l’interès públic i bé comú als interessos de partit tot i que això no implica treure valor a la tasca feta durant els darrers anys al Ple municipal. És per això que s’atreveix a apuntar l’habitatge, la mobilitat, la participació i la transparència com alguns dels temes centrals de cara a les properes eleccions. Al lloc web també s’hi han creat categories específiques de desigualtats, cultura, oci i esports.

La seva intenció és tenir el procés en marxa des de totes les seves potes abans d’acabar l’any per poder arribar així al gener o al febrer amb una conferència municipal que serveixi per explicar les conclusions i les bases del programa. Ingla considera que res d’això ha de suposar un impediment de cara a un possible pacte postelectoral amb la resta de forces d’esquerra ja que, diu, “el que passi l’endemà serà en base al projecte que tinguem cada partit”. Recorda que durant el mandat present ja han treballat conjuntament molts afers amb la CUP-PC i ICV-EUiA.

Als republicans encara els queda per davant el repte de configurar la llista i prendre la decisió sobre si s’ha de reeditar l’aliança electoral amb Moviment d’Esquerres (MES), de la qual sempre se n’han mostrat satisfets. La candidata assegura que, tot i el procés d’elaboració del programa, hi ha marge per pactar amb els que avui dia són els seus companys de grup municipal. En cap cas preveuen una aliança preelectoral més àmplia, recorda.

L’aliança d’ERC-MES va aconseguir retornar els republicans al Ple amb tres regidors i 4.100 vots (un 11,21%, 6,33 punts més que al 2011). Des de llavors, han mantingut una lògica fluctuant en les diferents eleccions celebrades, aconseguint al juny del 2016 esdevenir primera força a les eleccions estatals amb un 21,05% dels vots, poc menys d’un punt per sobre de Convergència. En els darrers comicis, les catalanes del 21 de desembre, van aconseguir un 20,82% dels vots, esdevenint tercera força per darrere de Junts per Catalunya i Ciutadans.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article