13 vehicles elèctrics i 7 híbrids en la renovació ecològica de la flota municipal

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Localpres

En el passat Consell de Barri del Centre-Est, arran de la preocupació d’una veïna pels sorolls i la contaminació que suposa el trànsit al seu pas per l’avinguda Francesc Macià, la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, va anunciar una renovació gradual de la flota municipal per portar-la cap a l’energia elèctrica. De moment, tal com demostren les darreres contractacions realitzades pel consistori, la voluntat hi és tot i que els cotxes híbrids continuen representant una tercera part de les darreres adquisicions.

A través de l’acord marc amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM), que permet al consistori accedir a la compra a un preu més econòmic que si s’encarregués directament de fer el concurs públic, Sant Cugat ha adquirit un total de vuit vehicles elèctrics i set d’híbrids –la majoria d’aquests darrers tenen la Policia Local com a destí.

Fins el moment, s’han formalitzat dos contractes diferents. El primer amb Romauto Grup de Concessionaris amb un cost de 303.199,72 euros (amb IVA) per la compra de vuit vehicles elèctrics Nissan Leaf i dues furgonetes elèctriques Nissan ENV200. El segon amb Alphabet España Fleet Management, per l’adquisició d’un Toyota Prius+ Advance per 31.997,32 euros (amb IVA). Són vehicles destinats a la flota logística municipal.

A més, ja s’han adjudicat les adquisicions de nous vehicles per a la Policia Local. Es tracta de dues motos elèctriques BMW i una ZERO Fx adquirides a Cooltra Motos per 50.306,02 euros (amb IVA) i d’un cotxe híbrid Toyota Prius amb quit per a detinguts a través d’Alphabet España Fleet Management per 54.038,75 euros (amb IVA). Amb aquesta mateixa empresa es formalitzarà el renting de dos Toyota Rav4 també per a la Policia Local per 105.941,40 euros (amb IVA).

Finalment, amb un contracte pendent de formalitzar amb l’empresa Ippon Motor Vallès, l’Ajuntament també pagarà 57.663,57 euros (amb IVA) per tres Toyota Auris híbrids que aniran a parar a l’àrea de polítiques socials. En total, per tant, l’Ajuntament gastarà 606.146,78 euros (amb IVA) en la darrera renovació de la flota municipal en què renuncia totalment als vehicles que només tenen motors de combustió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article