Cristina Paraira i Esther Salat deixen Unió i entren dins de Convergència

per Anònim (no verificat)

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Cristina Paraira al costat de l'alcaldessa al Ple. Foto: Jordi Pascual

 

Xavier Boix i Jordi Pascual

 

Fonts de l'agrupació local de Convergència expliquen a elCugatenc que les dues regidores d'Unió, Cristina Paraira i Esther Salat, abandonen el seu partit per passar a formar part de CDC. Fonts locals d'Unió, per la seva banda, confirmen la notícia tot i que prefereixen mantenir el silenci fins que s'anunciï a nivell institucional. De fet, avui -30 de setembre- hi ha convocada una roda de premsa a dos quarts de sis de la tarda a l'Ajuntament. El motiu que s'explica en la convocatòria és “canvis al grup municipal de CiU”. Hi intervindran l'alcaldessa, Mercè Conesa, i l'actual portaveu del grup i regidora d'Unió, Cristina Paraira.

 

El canvi de partit de les dues regidores s'emmarca a dins d'una crisi interna a Unió a nivell català per la relació amb CDC en el marc del procés independentista. La divisió interna es va voler solucionar amb una consulta amb una pregunta complexa que es va celebrar el passat 14 de juny: “Voleu que UDC continuï el seu compromís amb el procés, des del catalanisme integrador i d’acord amb els següents criteris?” Els criteris feien referència a la democràcia, al diàleg, a la seguretat jurídica, a la Unió Europea i a la cohesió. Els sectors més independentistes van entendre que votar “sí” era dir no a la independència.

 

La consulta va acabar amb una ajustada victòria del “sí” a Catalunya mentre que al Vallès Occidental i a Sant Cugat el no es va imposar amb gairebé el 60% del vots. Això va despertar les primeres peticions per dissoldre la federació de Convergència i Unió. Al mes de juliol el divorci es va fer efectiu. La resposta immediata a aquests moviments a Sant Cugat va arribar per part de Carles Brugarolas i d'ex-regidors com Joan Recasens i Xavier Amador. El fins llavors regidor d'Unió va decidir abandonar el partit per entrar a Demòcrates de Catalunya, l'agrupació que va sortir de la divisió interna d'Unió. Tant Brugarolas, Paraira com Salat es van mantenir al govern municipal. Si bé, les dues regidores van continuar formant part d'Unió. Ara el partit es quedarà sense cap representant en el Ple municipal.

 

Conesa va deixar entreveure algun canvi en una entrevista que va concedir a aquest mateix diari a principis de setembre: “Crec que les persones que en aquest moment estan a UDC i formen part del govern se'ls ha de deixar un temps de reflexió. Crec que el procés pel qual estan passats molts i moltes militants d'Unió és de reflexió. Hem d'esperar i després del 27 de setembre tindrem molt clar el mapa.” En l'entrevista també explicava que la convivència de polítics de diferents formacions no era un obstacle per un govern que tenia un model de ciutat clar. Això no implicava que cadascú pogués fer campanya pel seu partit.

 

De fet, Unió ha estat la gran absent durant la campanya del 27S. Mentre que la majoria de partits van organitzar actes o van situar carpes a llocs estratègics de la ciutat, Unió únicament va penjar algunes pancartes. Ni Paraira ni Salat van aparèixer a la campanya per defensar les propostes del seu partit. Unió va decidir no participar al debat electoral d'elCugatenc mentre que al de Cugat.cat va acudir el candidat Carles Torrecilla. La pròpia Paraira va declinar la invitació d'aquest mitjà a una entrevista electoral.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article