L’emú que corria solt pel centre posa en alerta la PAS i força el compromís de crear un protocol d’actuació

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: PAS

La persecució policial d’un emú pel centre de la ciutat el passat dimecres porta cua molt més enllà de l’anècdota viralitzada per les xarxes socials i alguns mitjans nacionals. La Plataforma Animalista (PAS) ha emès un comunicat de premsa demanant responsabilitats davant un operatiu de la Policia Local que consideren mal planificat. Tal com expliquen, els emús són animals sensibles a situacions d’estrès i, per tant, una dotació policial de dos cotxes i dues motos resultava excessiva. D’aquí que l’animal es desplomés just al davant dels agents després de recórrer diversos carrers de la ciutat.

Segons la PAS, el fatídic final s’hagués pogut estalviar amb un protocol d’actuació adequat, que tingués en compte com actuar davant un animal salvatge solt pel municipi. De fet, els animalistes recorden que han hagut de fer front a altres situacions en què perillava el benestar animal i és per això que exigeixen actuacions urgents i eficaces de l’administració en aquest tipus de casos, permetent tant la seguretat de les persones com la integritat dels animals.

Fonts de l’Ajuntament expliquen que la Policia Local no té cap protocol d’actuació davant la fugida d’un animal salvatge com un emú ja que mai s’havien trobat en aquesta situació. És per això que a través de les xarxes socials han anunciat l’inici dels treballs per elaborar aquest document. La PAS demana que l’anunci no quedi en una declaració d’intencions i que s’elabori un protocol útil a efectes pràctics.

Abans de la publicació d’aquest article les fonts institucionals consultades per aquest diari no han entrat a valorar l’actuació realitzada pels agents de la Policia Local més enllà d’allò que s’ha publicat al compte oficial de l’Ajuntament a Twitter: “La Policia Local va perseguir l'animal perquè podia representar un perill públic en una via urbana. Va desplomar-se davant dels agents, que el van agafar perquè no sabien si estava mort o no. Ni riuen, ni s'ho passen béˮ. La segona part de la piulada fa referència a una de les imatges que s’ha viralitzat en què es veu un dels agents somrient a sobre de l’animal.

Així mateix, el consistori també ha anunciat que s’ha localitzat el propietari de l’emú i que s’obriran diligències per si se li ha d’aplicar algun tipus de sanció. “Recordem que els propietaris d'aquest tipus d'animals han de garantir la seva seguretat i la de qui els envolta, perquè podria haver causat greus danys físics i materialsˮ, expliquen a través de les xarxes socials. La PAS, per la seva banda, demana actuacions que també garanteixin el benestar animal.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article