Mercè Conesa admet que els votants d’Unió es poden sentir estafats

per Miquel Margalef

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Cristina Paraira, Mercè Conesa i Esther Salat a la roda de premsa. Foto: Miquel Margalef

Finalment ahir, 30 de setembre, va ser el dia que es va fer oficial la marxa de Cristina Paraira i Esther Salat a Convergència Democràtica de Catalunya, que ja va avançar aquest mitjà. Les fins ara democratacristianes han deixat de formar part del partit democratacristià per tal de donar estabilitat al projecte amb el qual es van presentar a les eleccions municipals. “Prenem la decisió fruit de com han anat les coses aquest últims mesos i després dels resultats del 27S”, va explicar Paraira. Tant Paraira com Salat van assegurar que en el cas que els resultats electorals haguessin estat diferents, la decisió hagués estat la mateixa.

D’aquesta manera la crisi a nivell nacional de CiU emmarcada per la posició independentista de Convergència i l’immobilisme d’Unió ha acabat afectant la federació local, que ja va quedar tocada amb la marxa de Brugarolas a Demòcrates.

La fins ara presidenta local d’Unió també va voler deixar clar que la decisió ja feia temps que s’estava estudiant però que conjuntament amb l’Esther Salat van decidir posposar-ho fins després del 27S per no perjudicar Unió en els comicis. Les unionistes sortint també van voler apel·lar que la decisió també s’ha pres pel fet que no volien ser rivals polítics entre ells, ja que el trencament a nivell nacional de la federació els deixava en aquest posicionament. “El trencament l’hem viscut sense esperar-ho i sense voler-ho. Un govern en minoria i amb les sigles separades no és el que volíem. El nostre compromís és amb la ciutat i l’alcaldessa”, va al·legar Esther Salat.

Mercè Conesa justificava aquest canvi de partit a la coherència i al reforç del govern santcugatenc. “Des de la coherència amb el que hem vingut votant els darrer anys, del que pensem i sentim i mirant el futur, tenim l’oportunitat de continuar amb un equip de govern més estable i blindat”. L’alcaldessa també va voler avisar que aquests canvis s’aniran produint a tota Catalunya, ja que el problema és d’abast nacional. 

Fruit d’aquest canvi de partits, Unió es queda per primera vegada en 28 anys sense cap representant al ple de Sant Cugat. L’alcaldessa Mercè Conesa va admetre que els votants d’Unió podrien sentir-se estafats pel fet de que ja no hi quedi cap membre del partit representat al ple. Però tot i així, a instàncies de Damià Calvet que estava present a la roda de premsa, l’alcaldessa va rectificat i va indicar que el què voten els ciutadans és el programa electoral i els regidors, i tots dos elements seguiran endavant.

Tot i la nul·la participació de cap membre d’Unió al ple, el grup municipal es continuarà dient CiU ja que així va estar registrat en el seu moment a la junta electoral. De la mateixa manera, tant Salat com Paraira continuaran mantenint el càrrec de Regidoria delegada d'Educació, Universitat i Família i Tinència d'alcaldia de Presidència i Serveis Urbans, respectivament.

El no a demòcrates i la indefinició sobre la independència

Tant Salat com Paraira van voler deixar molt clar que en cap moment s’havien plantejat marxar a Demòcrates, tal i com va fer el seu company Brugarolas. “Teníem molt clar que ha Demòcrates no hi aniríem i havíem pres la decisió de donar-nos de baixa d’Unió. Per tal de donar l’estabilitat i compromís amb el projecte vam creure convenient acabar de donar el pas cap a Convergència”, va explicar Paraira. En ser preguntades pel no a Demòcrates Paraira va dir que “jo no en parlaré perquè acabaríem fent mal i la decisió està presa. No n’he parlat mai i no ho faré ara”.

Mercè Conesa també va voler recordar que Demòcrates ara mateix estan apadrinats dins de la federació, però que no estan sota el paraigües de les sigles CiU on si que hi són les noves membres Convergents.

“No sóc una persona molt rebel, però estic convençuda que Catalunya ha de seguir el camí”, aquestes van ser les úniques paraules que Paraira va deixar anar en relació a la independència.

Com queda Unió a Sant Cugat?

Amb la marxa de Cristina Paraira que fins ara era la presidenta local, Xavier Cortés, vicepresident d’Unió a Sant Cugat passarà a ocupar el seu lloc. D’aquesta manera la formació unionista continuarà fent el seu camí per separat, sense comptar ja amb la presència de Paraira i Salat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article