Una parella amb un nen serà desnonada per no poder fer front al lloguer

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El pare de la família. Foto: Jordi Pascual

*APUNT: La mobilització del Sindicat de Llogaters explicada en aquest article ha servit per aturar i postposar el desnonament 15 dies.

Abdeslam Chakkuor, la seva parella i el seu fill han rebut una notificació de desnonament per a aquest dimecres a les 11 del matí. Es tracta d’una ordre que arriba després que la família hagi deixat de pagar el lloguer perquè els problemes mèdics del pare, l’únic que tenia feina, li han impedit seguir treballant. Actualment no tenen cap ingrés familiar i la baixa mèdica encara es troba en tràmit. Només disposen d’uns 160 euros mensuals facilitats pels serveis socials per comprar aliments.

Segons l’afectat, a l’Ajuntament no li han donat resposta a l’emergència habitacional i només a l’Oficina Local d’Habitatge li han oferit un ajut per fer front a la meitat del lloguer. Tot i així, el propietari del pis, amb altres propietats en lloguer a la ciutat –segons la versió de Chakkuor– i amb qui no tenen contacte perquè el lloguer el van fer mitjançant una agència, ha decidit no renovar-los el contracte i, per tant, es veuen obligats a marxar sense poder arribar a cap acord.

“Fa més d’un any que vaig als serveis socials i fins i tot he entrat dues instàncies directament a l’Ajuntament que no m’han estat repostesˮ, explica l’afectat, “ho he perdut tot, diners, la feina, la salut... però no estic disposat a perdre també la meva famíliaˮ. Davant d’això, han decidit resistir, oposar-se al desnonament perquè no tenen cap altre lloc on viure ni l’administració pública els ha facilitat, de moment, cap alternativa. El Sindicat de Llogaters ha convocat una concentració a dos quarts d’11 d’aquest dimecres 17 d’octubre al davant de casa seva, al camí de la Creu, 6, per donar-los suport.

Segons ha pogut saber aquest diari, el desnonament es va poder retardar uns quants mesos en haver apel·lat la resolució judicial però la llei obliga a pagar els deutes dels mesos anteriors, una quantitat que en la seva situació actual la família no pot afrontar. Chakkuor és veí de la ciutat des de fa més de 30 anys i des que va arribar va poder fer front al lloguer dels diferents habitatges on ha residit. Ara no entén per què l’administració no li dona una resposta.

“Si davant una persona malalta, sense ingressos i que va a quedar-se al carrer no s’actua, per a què existeixen els serveis socials?ˮ, es pregunta el pare de família, que lamenta una política de substitució poblacional amb l’atracció de persones amb una capacitat adquisitiva elevada i l’expulsió de les rendes baixes. Reconeix, però, que a nivell social sí existeix preocupació, mobilització i suport mutu davant problemàtiques com la seva.

El seu cas va sorgir al torn de precs i preguntes del passat Ple municipal a través de la regidora de la CUP-PC Núria Gibert. La regidora d’Habitatge, Susanna Pellicer, va dir que en aquell moment no tenia constància del cas però que informaria l’oposició abans del dia i hora del desnonament. També elCugatenc ha demanat una explicació a l’àrea d’Habitatge i Polítiques de Cicle de Vida però el govern prefereix no donar detalls del cas. Només asseguren que en tenen constància i n’han fet seguiment.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article