Aturen el desnonament d’una família del Camí de la Creu: “Si l’Ajuntament ens hagués ajudat no estaríem aixíˮ

per Joan Cabasés Vega

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Joan Cabasés Vega

La família del Camí de la Creu que havia de ser desnonada avui al matí podrà quedar-se a Sant Cugat 15 dies més. La concentració que ha convocat el Sindicat de Llogateres al davant de l’edifici, on s’hi han sumat una vuitantena de persones, ha aturat un desnonament que passarà a fer-se efectiu en un plaç de dues setmanes que tant la família afectada com el Sindicat miraran d’aprofitar per trobar una solució amb l’Ajuntament.

Els habitants de l’immoble, una parella amb més de 30 anys a la ciutat i un infant, van rebre l’avís de desnonament després de deixar de pagar el lloguer. Abdeslam Chakkuor, que és el pare de la família, va perdre els únics ingressos de la llar quan el diagnòstic d’una malaltia el va fer acollir-se a una baixa mèdica que encara està en vies de ser reconeguda. “No podem permetre que a Sant Cugat hi hagi un desnonament sense alternativa habitacionalˮ, diu el membre del Sindicat Marco Simarro, “avui aquí no només volem aturar el desnonament, sinó denunciar-lo públicamentˮ.

La convocatòria, que ha arrencat mitja hora abans de l’hora prevista del llançament, tenia l’objectiu d’evitar que el manyà pogués accedir a la porta del pis per canviar-ne el pany: “Això és el que sol passar en primera instànciaˮ, deia Simarro, “però si ja tenen l’ordre de desallotjament pot ser que vinguin avui mateix amb la Brigada Mòbil dels Mossos per fer-los fora tan sí com noˮ. Una estona més tard, una trucada els ha informat que el Jutjat de Primera Instància número 6 de Rubí ha anul·lat el llançament, deixant-lo pendent d’execució per als propers 15 dies. Un cop han pogut confirmar aquesta informació amb els advocats de la família, s’ha aixecat la convocatòria.

“Gràcies a tota la gent que ha vingut avui, ens han donat molt de suportˮ, deia Chakkuor, que no s’ha mogut del portal de l’edifici durant la concentració, “estem molt agraïts; coneixem el Sindicat des de fa dos dies i la veritat és que han fet tot el possible per nosaltres i mésˮ. Assegura que quan va contraure la malaltia va adreçar-se a l’Ajuntament i als serveis socials, on segons explica li han dit que quan hagi passat el desnonament ja veuran què pot fer-se amb el seu cas. “Evidentment, si m’haguessin ajudat d’alguna manera avui no seríem aquíˮ, concloïa.

Des del Sindicat de Llogateres, que van conèixer el cas de Chakkuor i de la seva família a través d’una sèrie de fets casuals, denuncien l’opacitat amb què l‘Ajuntament tracta les dades relatives als llançaments: “S’agafen a la confidencialitat de les dades de forma que si la persona afectada no contacta amb tu, no existeix la possibilitat d’accedir a la informacióˮ. Com que “tothom sapˮ que els desnonaments són “una realitatˮ a Sant Cugat, afegeixen, “hem de fer la jugada inversa i mirar de contactar amb els afectats o de fer que ens coneguin com a Sindicatˮ.

Sant Cugat, que la setmana passada ja va acomiadar Sara, la veïna que ha decidit marxar de la ciutat després que li apugin el lloguer en 300€ mensuals en el que el Sindicat anomena com a “desnonament indirecteˮ, podria estar apunt d’expulsar una família més. “Hem de veure quines solucions podem trobar amb l’Ajuntament que vagin més enllà de qüestions temporalsˮ, asseguraven des del Sindicat, “hi ha un problema de fons i no pot ser que la solució municipal a un desnonament sigui un suport habitacional que no arribi a una setmanaˮ. “Avui, però, la valoració és positivaˮ, afegien, “si no haguéssim fet la convocatòria, els haguessin fet fora avui mateixˮ.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article