El Sindicat de Llogaters visibilitza el cas d’exclusió residencial de Tayed i la seva família

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

En menys d’una setmana el Sindicat de Llogaters ha convocat mobilitzacions per dos casos diferents. Aquesta vegada, després d’aturar el desnonament d’una família, han visibilitzat el cas de Tayed i la seva família, que s’han vist sense sostre després que la propietària del pis on vivien de lloguer no els hagi renovat l'arrendament i els hagi exigit amb resolució judicial inclosa el pagament de prop de 20.000 euros per suposats deutes, uns abonaments mensuals que Tayed assegura que va fer tot i que sense rebre cap rebut a canvi. A falta de comprovant, lamenta, ara no té cap altre remei que pagar.

Si bé, la seva parella no té feina i ell no cobra el salari suficient com per fer front a les despeses dels seus fills, la família en general i haver de pagar el suposat deute amb la propietària. A més, explica, abans de marxar del pis va descobrir altres irregularitats com que la llum estava punxada del carrer així com problemes en el manteniment del pis, que haurien de córrer a càrrec de l’arrendador i, en aquest cas, es pretenia que hi fes front el llogater.

Ja sense casa, els serveis socials els van facilitar l’estada a un alberg a Sant Cugat i, posteriorment, a Sabadell, on, lamenta Tayed, no hi ha les condicions suficients per viure tota una família. Tot i així, ha aconseguit allargar uns dies més l’estada mentre segueix buscant un pis on viure. S’ha trobat, però, que en algunes immobiliàries no els han oferit cap pis tot al·legant que no accepten persones estrangeres –ell i la seva parella són santcugatencs des de fa més de 15 anys tot i que nascuts al Marroc.

Dues mares d’alumnes de l’escola Joan Maragall, on també van els fills de Tayed, han acudit a la concentració convocada pel Sindicat de Llogaters dilluns a la tarda al davant de l’Ajuntament per solidaritzar-se amb el seu veí. Han cridat a donar suport als amics, companys i mares “amb qui compartim el dia a diaˮ: “Demanem a l’administració que no permeti aquestes situacions perquè es trenca el teixit veïnal propi del nostre municipiˮ.

Els membres del Sindicat han denunciat l’acumulació de casos que suposen la interrupció de projectes vitals. Han recordat que Sant Cugat és de les ciutats més cares de l’Estat, que el lloguer ha pujat un 40% i que la llei d’arrendaments urbans (LAU) segueix afavorint la desprotecció del llogater. Demanen més habitatges d’urgència i de protecció oficial de lloguer així com les accions polítiques necessàries que permetin als serveis socials donar resposta a casos com el de Tayed.

Properament es reuniran amb l’alcaldessa, Carmela Fortuny, a qui li demanaran concretar les seves reivindicacions. Esperen que, com a mínim, els doni resposta a on van a parar tots els diners recaptats per l’Ajuntament que, al seu parer, no estan ben distribuïts si l’atenció a la vulnerabilitat no està ben coberta. Fonts institucionals ja van advertir a elCugatenc arran de la denúncia del Sindicat de la setmana passada que no farien valoracions públiques de casos particulars.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article