elCugatenc publica el seu segon monogràfic dedicat a la corrupció a Sant Cugat

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Avui surt al carrer el segon dels Monogràfics elCugatenc, l’aposta semestral en paper d’aquest diari, amb la corrupció local com a protagonista. La segona edició incorpora un repàs als principals casos i indicis de corrupció que han afectat la ciutat; una entrevista a l’alcaldessa, Carmela Fortuny; una altra a la regidora d’ICV-EUiA que va presidir la comissió Teyco, Roser Casamitjana; un reportatge sobre el finançament irregular de Convergència a través de les obres del PAV3; el seguiment de l’auditoria d’alguns dels contractes en qüestió que s’ha hagut de tornar a concursar per evitar que la fes una empresa donant de Convergència; la marxa enrere de l’exalcaldessa Mercè Conesa per denunciar el seu antic partit polític; tres casos legals però que han estat posats en dubte des d’una perspectiva ètica, i una entrevista a Oriol Güell, periodista d’El País que ha investigat diversos dels casos santcugatencs.

Com en la primera edició, que va tractar el procés en clau local, la publicació té vuit pàgines dedicades exclusivament a un únic tema amb la participació de la redacció habitual del diari i sota la coordinació d’una comissió derivada de l’assemblea ciutadana que dona suport a elCugatenc. És una publicació autofinançada amb els anunciants, que compleixen el codi ètic del diari i que individualment no poden representar un pes tan gran com per fer perillar la publicació si decideixen marxar. A més, l’aposta és possible gràcies a l’assemblea del diari i els prop de 100 subscriptors que fan de coixí garant de la independència editorial.

Després d'haver-se anul·lat els actes de la Festa de Tardor, quan teníem previst fer el primer repartiment, el segon dels Monogràfics elCugatenc es podrà aconseguir en parades als districtes que anunciarem properament, on també portarem un recull de notícies publicades durant les darreres setmanes, el primer monogràfic, els antics anuaris, bosses i xapes del diari. De moment hi ha previstes al centre (11 de novembre), Valldoreix (24 de novembre) i La Floresta (2 de desembre). També es repartirà alguns dies al carrer a falta de concretar les dates.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article