La mobilització atura el desnonament d’Abdeslam i força l’Ajuntament a trobar una solució en tres setmanes

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

Abdeslam Chakkuor, la seva parella i el seu fill podran restar a casa tres setmanes més mentre l’Ajuntament els busca una solució habitacional definitiva. Aquesta ha estat la decisió presa en la negociació entre l’inquilí, els advocats de les parts i els serveis socials dimecres al matí mentre més d’una cinquantena de persones es concentraven a la porta de l’edifici cridades pel Sindicat de Llogaters. Segons Chakkuor, l’havien advertit prèviament d’una forta presència policial si es resistien al desnonament però ni això ni la pluja han impedit la mobilització que, des de l’arribada de la policia a dos quarts de 10 del matí ha pres la forma de tap al portal.

“El Sindicat de Llogaters ens ha ajudat molt i ho agraïm moltíssimˮ, explica el llogater, “si no fos per ells, estaríem al carrer des de fa tres setmanesˮ. La seva família ja es va enfrontar a un desnonament dues setmanes abans, quan, amb mobilització inclosa, es va acordar postposar l’actuació per motius socials. Des de llavors el Sindicat ha intentat negociar amb l’Ajuntament perquè els faciliti un habitatge social. “Si fa 15 dies i avui no haguéssim estat aquí, avui l’Abdeslam i la seva família no serien en aquest pis; serien al carrer o amb un recurs temporal que no és adequat per a casos com aquestˮ, defensa Marco Simarro, membre del Sindicat.

Chakkuor fa més de 30 anys que viu a Sant Cugat i sempre havia fet front al lloguer. Un problema de salut li impedeix seguir treballant i això ha suposat no poder fer front al lloguer. Tot i que els serveis socials n’estan al cas, no han aconseguit una solució definitiva per a la família, que sí rep un ajut mensual per pagar els àpats. Ara confia que amb tres setmanes més de marge sí es trobi una solució que els permeti tenir un habitatge alternatiu.

Els advocats de les parts han desestimat parlar amb la premsa tot i que inicialment el representant de la propietat havia optat per tirar endavant el desnonament. La pressió de la gent ha forçat les negociacions, mentre al carrer paral·lel hi havia aparcades furgonetes d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, que finalment no han intervingut. “Estan jugant a què ens cansem de resistir però no ho aconseguiranˮ, ha cridat una de les manifestant quan, gairebé un quart d’hora després d’haver vist les furgonetes, no ha començat cap operació policial més enllà del control de quatre agents.

Els Mossos han advertit els manifestants que la concentració no estava permesa i que si impedien l’acció de la policia la falta administrativa podia passar a ser un delicte. Tot i així, la cinquantena de persones que s’ha concentrat a les portes de casa d’Abdeslam han decidit resistir entre càntics: “no s’entén, gent sense casa i cases sense gentˮ i “vergonya em faria ser policiaˮ, entre d’altres. Durant el matí hi ha hagut diversos estira-i-arronsa entre les persones concentrades i els Mossos per evitar que cap agent accedís a l’edifici ni tan sols per negociar –finalment la negociació s’ha fet sense la policia i l’acord s’ha signat a peu de carrer.

“Entre tots hem aconseguit que l’Abde i la seva família tinguin un pis!ˮ, ha cridat Mariona Sòria, representant del Sindicat, quan s’ha arribat a l’acord. La gent concentrada ha esclatat en aplaudiments i s’ha quedat una estona celebrant la fita, impedint també que un agent identifiqués, entrant al portal sense explicar-ne els motius, un dels manifestants quan ja es dissolia la concentració. Els representants del col·lectiu han demanat que no hi hagi ni un desnonament més a la ciutat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article