Sant Cugat ja piula la Festa Major

per Jordi Pascual

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L'acte comença tard. El Celler Modernista està ple. La gent es distribueix al voltant d'unes taules rodones com si esperaren un concert de jazz. Però no, això serà durant la Festa Major. Hi ha uns quants cartells anunciant l'esdeveniment; programes sobre les taules. Un Mac envia una imatge on es pot llegir Festa Major 2015 a una Smart TV. Llavors arriba Mercè Conesa, alcaldessa en funcions i orgullosa portadora d'unes ulleres de pasta.

Comença l'acte amb Roger Casadellà, actor i president de la gestora de la Festa Major, explicant la construcció del programa amb una mica d'esperpent teatral. Comencen les fotografies i les xifres: 253 activitats, 12 espais, un 80% organitzat per entitats... “Seguint la lògica de la Sant Cugat Experience, a la Festa Major tindrem un nou espai, el Food&Fun al Parc Central. Quina mania de posar tots els noms en anglès!” Riures a una broma molt directa.

Gran part de la presentació del programa de la Festa Major del 2015, celebrada dimarts, se centra en l'aplicació mòbil. El funcionament és el mateix que l'any anterior incloent alguna petita variació com poder marcar com a preferit les activitats. Joana Barbany, regidora de Comunicació en funcions, fa una extensa explicació de l'aplicació mentre a l'Smart TV es veu un vídeo pas a pas.

Segons diuen l'aplicació va ser tot un èxit i esperen que ho sigui aquest any també. “Té la part de mapa que és molt interessant per la gent que ve de fora”. “També tenim la web, que és responsive i les xarxes. La gran aposta d'aquest any és Instagram. Tindrem el hashtag #FMSantCugat”. Després de tota la part tecnològica, però, recorden que hi ha gent que no és gaire de mòbils i ordinadors. “Per això tenim el programa en paper, com tots els anys”.

Inclús el programa és especial. A les pàgines centrals hi ha uns adhesius i una reproducció del cartell de la Festa Major perquè cadascú enganxi les imatges que més li agraden. Es pot posar una paella al la rosassa del monestir i una gamba que vol anar a missa. Magnífica creació per dir que cadascú s'ha de fer la seva Festa Major. “Si multipliquem el nombre de santcugatencs i visitants pel nombre d'activitats, tenim més d'un milió de festes majors diferents en quatre dies, no està malament” etziba Casadellà.

Perquè hi hagi tantes festes majors en una cal que hi hagi molts espais: el d'Arrel a Plaça Octavià, la Plaça del Jazz al Celler Modernista, el Food&Fun al Parc Central, la Taverna a Plaça Barcelona, l'Esport al Carrer al Parc de Can Vernet, l'Espai Arreu a la Plaça de Magí Bartralot, la Caseta del Centro Popular Andaluz al Carrer de Josefina Mascareñas, la Plaça Cultural a la Plaça de Pep Ventura, la Plaça Gabriel Ferrater & Victòria dels Àngels, la Fira d'Atraccions al Camí Vell de Sabadell i inclús la Desplaça Jove al Parc Ramon Barnils i la Festa Major Alternativa que aquest any es farà als Jardins de la Penya Regalèssia.

Tot això per un 10% més que l'any passat. Això és el que diu el regidor de Cultura en funcions, Xavier Escura, tot i que accepta que fins que no s'acabi la Festa Major no es podrà saber la quantitat exacta, xifra que es farà saber per “seguir la total transparència que pertoca en aquests casos”. La Festa Major del 2014 va significar una despesa de 270.000€ segons els pressupostos, per tant aquest any la xifra estarà al voltant dels 300.000.

Finalment parla l'alcaldessa i decideix agrair la dedicació d'Escura durant el seu temps a l'equip de govern ja que la propera legislatura no hi serà. També té unes paraules pel pregoner d'aquest any, Joan Pahisa, que ella mateixa ha seleccionat, única feina que li ha comportat la Festa Major del 2015 segons explica. Ell és un jugador de talla baixa del tennis taula de la UESC que s'ha fet conegut gràcies al documental Glance up, per Conesa un referent de superació.

Després d'una presentació tan moderna amb paraules en anglès, ulleres de pasta, Smart TVs, aplicacions mòbils, una petita barreja de presentació i teatre d'humor... tot acaba amb un sentiment: que arribi ja el 26 de juny perquè comenci una Festa Major que s'allargarà fins el 29 i que inclourà novetats com la primera bèstia de foc de Sant Cugat o un Holi Festival.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article