Ple de novembre a l’EMD: monarquia, voluminosos i decret de menjadors escolars

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de novembre de l’EMD de Valldoreix ha tingut cinc mocions i diversos punts del govern, entre els quals destaca l’aprovació inicial del pressupost del 2019 i la petició a la Generalitat per ajustar el projecte de restauració de la pedrera Berta. Aquests són els principals punts tractats a la sessió plenària.

Rebuig a la monarquia

CUP-PC, ERC-MES i els proposants han votat a favor de la proposta de PDECAT-Demòcrates amb l’objectiu de donar suport a la resolució del Parlament de Catalunya del passat 11 d’octubre per prioritzar l’agenda social i la recuperació de la convivència, amb especial esment al rebuig a la monarquia i el rei Felip VI arran de la seva actuació en motiu del referèndum de l’1 d’octubre. Només Ciutadans ha votat en contra tot dient que debats d’aquests tipus són una pèrdua de temps al Ple de Valldoreix.

Campanya per la coresponsabilitat en la recollida de voluminosos

Tots els grups han votat a favor de la proposta d’ERC-MES perquè l’EMD impulsi una campanya de difusió sobre la coresponsabilitat del veïnat en el bon ús dels serveis de recollida de voluminosos i reciclatge a la vila.

No s’ajutarà el projecte de l’avinguda Baixador

ERC-MES i els proposants han votat a favor de la proposta de la CUP-PC per reconsiderar els fruits del procés participatiu sobre l’avinguda Baixador per tal que el projecte respecti els plans de mobilitat i, d’aquesta manera, no generi més problemes de mobilitat. Segons el govern, encara no hi ha avantprojecte ni projecte sinó una projecció de les propostes recollides pels veïns i, per tant, en l’elaboració del document ja es tindran en compte els aspectes de mobilitat més amplis.

No canviarà la circulació a la cruïlla entre el passeig Rubí i la rambla Jardí

ERC-MES i els proposants han votat a favor de la proposta de la CUP-PC per instal·lar semàfors a la cruïlla entre el passeig Rubí i rambla del Jardí on proposen que sempre es mantingui en vermell canviable a verd mitjançant sensors i un interruptor de sol·licitud per al pas de vianants. Es proposa ampliar els reductors de velocitat del passeig Rubí al tram valldoreixenc del carrer, instal·lar radars i posar en marxa el semàfor amb sensor de velocitat de la rambla Mossèn Cinto. El vot contrari del govern, tot indicant que no és un punt negre, que es recolliran dades de sinistralitat i que ja s’han pres mesures, ha estat suficient perquè decaigui la proposta.

Rebuig a l’esborrany de decret de menjadors escolars

PDECAT-Actuem, Ciutadans i els proposants (ERC-MES s’ha abstingut) han votat a favor de la proposta de la CUP-PC per instar el Departament a aturar l’elaboració del nou decret de menjadors escolars per encetar un cicle de debat amb la comunitat educativa i per estudiar l’encaix legal perquè les AMPA/AFA puguin gestionar el servei amb el vist i plau del Consell Escolar mentre no es trobi un consens amb la comunitat educativa.

Es demana revisar la restauració de la pedrera Berta

Tots els grups han votat a favor de la sol·licitud perquè la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat revisi el programa de restauració de la pedrera Berta, prengui les mesures cautelars per aturar-lo mentre se’n tramiti un de nou, adopti les mesures necessàries per fer el tràmit amb la màxima celeritat possible i que tingui en compte l’Ajuntament de Sant Cugat en la tramitació. Es considera que el rebliment amb terres i monodipòsits d’enderrocs de la construcció no permet mantenir els valors geològics i miners de l’entorn, tal com recull el programa vigent.

Modificació pressupostària per augmentar les partides de manteniments

Tots els grups han votat a favor de la vuitena modificació pressupostària del que va d’any en què s’inclouen complements pressupostaris a diverses partides de manteniments, entre les quals destaquen 100.000 euros més per al manteniment de carrers, 47.000 per al clavegueram, 34.000 per a l’enllumenat i 30.000 per a la Casa de la Vila. També s’inclou un complement de 2.500 euros per a Amicart, organitzadora de la Biennal d’Escultura Valldoreix dels Somnis, fins arribar als 7.500 euros. Finalment també s’ha incorporat una partida de 30.000 per fer millores a l’escola bressol després de les goteres que han sortit arran de la ploguda del mateix dia del Ple.

Aprovació inicial del pressupost del 2019

Només el govern ha votat a favor de l’aprovació inicial del pressupost, una proposta que té com a pes principal les inversions. Ciutadans ha votat en contra mentre CUP-PC i ERC-MES s’han abstingut, obrint-se així un període de presentació d’al·legacions. En aquest article trobaràs un recull de les principals característiques del document i el parer de les forces polítiques.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article