Punts del govern al Ple de novembre: nomenclàtor, pedrera Berta i Consell Assessor de Cugat.cat

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple d’octubre ha tingut diversos punts del govern com ara canvis al nomenclàtor, la restauració de la pedrera Berta i el nomenament de nous membres del Consell Assessor de Cugat.cat. Pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

Canvis de nom a alguns carrers

Tots els grups excepte el PP (que ha votat en contra) i Ciutadans (que s’han abstingut) han votat a favor de la proposta de canviar diversos noms de carrers i places del municipi. Per evitar noms repetits, l’avinguda Barcelona passa a ser el passeig de Marta Mata; la plaça de Sant Cugat, plaça de Montserrat Abelló i la plaça de Mira-sol, plaça de Clara Campoamor. Per eliminar noms franquistes, el carrer Doctor Modrego passa a ser de Vicenta Moreno i el d’Antoni Griera, de Magarola. Per proposta veïnal, la plaça del Sociosanitari de la Floresta passa a ser el parc de les Dones. Per celebrar els 40 anys de les escoles bressol municipals, els tres jardins i parc de Mira-sol del camí de Sant Cugat al Papiol passen a anomenar-se parc de les Escoles Bressol Municipals i els jardins de Tere Majem, d’Emmi Pikler i Joan Serra. Finalment, per evitar confusions, el tram més curt del carrer Font del Fumet a la Floresta passa a anomenar-se del Xoriguer.

L’Ajuntament porta al Constitucional una nova disputa amb Núñez i Navarro

Després d’haver rebut una sentència desfavorable, el govern ha informat al Ple de novembre que ha recorregut la sentència portant-la al Tribunal Constitucional. L’afer fa referència als equipaments no educatius vinculats a ESADE Creapolis, que Josel SL, empresa del Grup Núñez i Navarro, va denunciar en considerar que no s’ajustaven a dret. El TSJC els ha donat la raó i el consistori ara ha aixecat l’afer al Constitucional. En cas d’obtenir una nova sentència desfavorable, ajustaran el planejament i els documents urbanístics que sigui necessari per tal de regularitzar la situació. En la ratificació tots els grups han votat a favor excepte Ciutadans i el PP, que han votat en contra, i la CUP-PC, que s’ha abstingut.

Es demana revisar la restauració de la pedrera Berta

Seguint l’aprovació que ja havia fet l’EMD de Valldoreix el dijous passat, tots els grups han votat a favor de la sol·licitud perquè la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat revisi el programa de restauració de la pedrera Berta, prengui les mesures cautelars per aturar-lo mentre se’n tramiti un de nou, adopti les mesures necessàries per fer el tràmit amb la màxima celeritat possible i que tingui en compte l’Ajuntament de Sant Cugat en la tramitació. Es considera que el rebliment amb terres i monodipòsits d’enderrocs de la construcció no permet mantenir els valors geològics i miners de l’entorn, tal com recull el programa vigent. Si s’accepta l’aturada, les administracions implicades plantejaran la creació d’un circuit per poder visitar el paratge.

Se suprimeix la reserva viària entre l’avinguda de Can Volpelleres i Rius i Taulet

Després de la petició de més informació per part de l’oposició en el Ple anterior, en què no es va aprovat la mesura, PDECAT-Demorates, CUP-PC, ERC-MES, PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés ha votat a favor de la caducitat del tràmit urbanístic amb el mateix sentit que es va aprovat al 2014 i iniciar una nova modificació del PGM que pretén eliminar la reserva viària entre l’avinguda Can Volpelleres i Rius i Taulet, és a dir, l’antiga previsió d’un vial que funcionés com una mena de ronda que ara travessaria zones ja edificades. Tot i que la resta de grups s’han abstingut, calia majoria absoluta per tirar endavant el tràmit.

Inici del tràmit per ordenar zones verdes a la Floresta i Valldoreix

PDECAT-Demòcrates, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidors no adscrit Xavier Cortés han votat a favor de la proposta del govern per iniciar el termini d’informació pública de l’avanç d’una modificació urbanística que ha de permetre protegir les zones verdes de l’entorn de la riera de Saladrigues, el que permet moure més edificabilitat a la masia Rosàs de Valldoreix i, alhora, preveure un nou accés a la vila des de la carretera de Vallvidrera en el seu extrem més proper a la Floresta, on també es podria col·locar una benzinera, permetent, segons el govern, descongestionar l’accés de Can Cadena.

Dues modificacions pressupostàries

PDECAT-Demòcrates, PSC, PP i el regidor no adscrit Xavier Cortés han votat a favor de la modificació pressupostària per la qual l’Ajuntament atorga 65.000 euros més al mitjà públic Cugat.cat perquè pugui fer front al canvi en el cobrament de l’IVA que afecta als mitjans públics de tot l’Estat. PDECAT-Demòcrates, Ciutadans, PSC i els dos regidors no adscrits han votat a favor de la segona modificació, que recull diversos conceptes: aprofitar els sobrants dels pressupostos participatius per destinar 100.000 euros al nou local de a les entitats de salut mental a Volpelleres (més el mobiliari per 65.000 euros) i gairebé 55.000 euros per fer un espai gastronòmic i cultural al Casal de Mira-sol, la compra de cadires per a actes públics (14.000 euros), la implantació de nous bici-box (12.800) i altres despeses menors.

Declarades d’especial interès les obres de desbrossament, neteja i enderroc a dues finques de Collserola

Tots els grups excepte PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc (que s’han abstingut) han votat a favor de la proposta per declarar d’especial interès les obres de desbrossament, neteja i enderroc a dues finques que queden dins del Parc Natural de Collserola. Això permet a l’Àrea Metropolitana, propietària dels terrenys, fer actuacions amb bonificació del 95% de l’ICIO per part del consistori.

El CAR, declarat d’especial interès

Tots els grups han votat a favor de la proposta perquè l’activitat econòmica i social del Centre d’Alt Rendiment sigui declarada d’especial interès municipal, el que li ha de permetre accedir a algunes bonificacions.

Dos nous membres al Consell Assessor de Cugat.cat

Després de les baixes de Xavier Fornells i Anna Toro, el Ple ha aprovat que Josep M. Martí i Rigau i Maria Cusó esdevinguin membres del Consell Assessor de Cugat.cat. Mentre el seu nomenament ha estat acceptat per tots els grups excepte PSC, PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc (que s’han abstingut), la tria de Martí i Rigau com a president ha estat bloquejada en no haver arribat als dos terços del Ple, deixant l’ens de moment sense president.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article