Punts del govern al Ple de desembre: pressupost, Promusa i Telefónica i l’Ordenança d’Instal·lacions de Radiocomunicació

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de desembre ha estat marcat per la retirada del debat pressupostari i l’aprovació només del marc d’ingressos. Pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

Josep M. Martí i Rigau presidirà el Consell d’Administració de Cugat.cat

Després que en el darrer Ple s’aprovés la substitució de dos membres però l’oposició bloquegés el nomenament d’un dels dos com a president, PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per Avançar) han votat a favor del nomenament de Josep M. Martí i Rigau com a president del Consell d’Administració de l’empresa pública Cugat.cat, qui ja havia estat en el Ple anterior el candidat proposat pel govern. L’empresa pública, a més, canvia el representant de Ciutadans (deixa de ser-ho Alba Castellet per entrar José Miguel García) i prorroga un any més el Contracte-Programa amb l’Ajuntament 2014-2015.

Les persones amb mobilitat reduïda podran tenir una targeta d’aparcament transitòria mentre es tramita la definitiva

Tots els grups han votat a favor de la proposta del govern de modificar l’Ordenança de Circulació per introduir un article que reguli la concessió de targetes d’estacionament transitòries per a les persones amb mobilitat reduïda que encara no han rebut l’acreditació definitiva per estar en tramitació o haver-se superat el termini de tramitació per part de l’administració.

Telefónica força una modificació de l’Ordenança d’Instal·lacions de Radiocomunicació

En forma d’informació al Ple, el govern ha explicat que s’ha donat compliment a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per un recurs presentat per Telefónica davant l’aprovació de l’Ordenança sobre Instal·lacions de Radiocomunicació. La resolució judicial accepta parcialment les peticions de l’empresa i obliga a deixar sense efecte els articles 1, 12, 14, 15, 17, 25, 38 i 48 de l’ordenança.

Els punts fan referència a la possibilitat de compartir amb altres proveïdors els emplaçaments habilitats, a la facilitació de dades per part de l’operador per definir les condicions ambientals i de seguretat i a l’obligació de presentar un projecte tècnic per obtenir la llicència ambiental.

Inici d’una modificació per fer créixer els comerços a l’entorn del Trade Center

PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, PSC i els dos regidors no adscrits han votat a favor de la proposta del govern d’aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al sector de Can Magí i Torreblanca (l’entorn del Trade Center) per incorporar la possibilitat d’obrir comerços de menys de 800 metres quadrats i seguint les limitacions ambientals provocades pels productes de l’empresa Lubrizol

Ajust urbanístic entre passeig Olabarria, Can Picanyol i la via dels Ferrocarrils

Tots els grups excepte Cituadans (que ha votat en contra) i el regidor no adscrit Dimitri Defranc (que s’ha abstingut) han votat a favor de l’aprovació inicial d’una modificació del Pla General Metropolità (PGM) que pretén fer diversos ajustos al voltant del passeig Olabarri, Can Picanyol i la via dels Ferrocarrils: ajustar el traçat de la reserva viària, redefinir les alineacions del passeig, modificar l’amplada dels vials i transcriure el document a una escala superior.

Els edificis de lloguer de Promusa declarats d’especial interès per bonificar l’ICIO

El Ple ha aprovat la resolució proposada pel gerent de Promusa, Lluís Hosta, per tal que la construcció d’habitatges de lloguer per part de l’empresa pública Promusa sigui declarada d’especial interès i, d’aquesta manera, accedir a una bonificació del 95% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO).

Reestructuració de part del crèdit i nou préstec amb el BBVA

PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, PP i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per Avançar) han votat a favor de la proposta per agafar les propostes d’Abanca, Banc Sabadell i CaixaBank per reestructurar diversos crèdits que inicialment s’havien demanat a Abanca, Banc Sabadell, BBVA, Caixa Enginyers, CaixaBank i Banc Santander. Així mateix, els mateixos partits tret del PP han votat a favor d’iniciar una operació de crèdit a llarg termini amb el BBVA, 3,6 milions a 12 anys.

S’aproven les ordenances fiscals del 2019

PDECAT-Demòcrates, PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per Avançar) han votat a favor de la proposta d’ordenances fiscals del 2019, que ha tirat endavant amb les abstencions de la CUP-PC i ERC-MES. En canvi, el govern ha retirat el debat de la resta del pressupost per manca de suports. El desenvolupament d’aquest afer l’hem tractat específicament en diversos articles: la proposta inicial del govern, el debat amb l’oposició, l’aprovació inicial i, finalment, el debat del Ple de desembre a la contracrònica d’aquesta sessió plenària.

Intent de regularització a Promusa

PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per Avançar) han votat a favor del reconeixement d’una transferència entre l’Ajuntament i Promusa durant l’any 2006 per ser considerada ampliació de capital i així regularitzar l’operació, que estava registrada de manera diferent al consistori i a l’empresa pública. Així mateix, PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i Cortés han votat a favor de que Promusa no retorni la quantitat conveniada amb l’Ajuntament per l’explotació de les centralitats de Mira-sol i Volpelleres. Durant aquest any 354.000 euros que es destinaran a habitatge de lloguer. L’oposició s’ha mostrat crítica perquè totes dues accions suposen la regularització d’accions que no s’havien fet correctament i, per això, demanen responsabilitats.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article