S’ampliarà l’amplada del pas de bicicletes i vianants a l’inici del camí de Can Gatxet

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Projecte de l'Ajuntament

Després d’haver estat aprovada definitivament al juliol de l’any passat per part de la Junta de Govern, l’Ajuntament ha publicat com a projecte en licitació la millora del punt estret del camí de Can Gatxet. La proposta pretén ampliar en 1,80 metres l’amplada del punt més estret de la connexió entre el carril bici i la vorera que creuen per sota del pont dels Ferrocarrils i el propi camí de Can Gatxet, que supera amb escreix els tres metres d’amplada recomanats.

Ara per ara el carril bici acaba de cop sobre la vorera que s’estreteix pel gir de la via del tren per entrar a l’estació. Al projecte no es preveu allargar els darrers metres de carril bici però sí permetre la continuïtat amb una vorera més ampla. No s’actuarà sobre les zones que ja tenen l’ample suficient ni tampoc al punt estret de l’altre extrem del camí.

Tot i semblar una obra de detall, resulta rellevant des de dos punts de vista. D’una banda, el camí de Can Gatxet és utilitzat com a connexió a peu i en bicicleta entre el centre i Mira-sol alhora que també esdevé un espai on fer exercici i passejar. El punt estret és molt transitat i queda tocant a la calçada. D’altra, l’actuació necessita el vist i plau de Ferrocarrils de la Generalitat ja que suposa moure el talús que suporta les vies.

El projecte preveu la construcció d’un nou mur amb un sistema de micropilons i bigues que permetin reforçar l’estructura del ferrocarril i, alhora, ampliar la vorera. Es preveu que, un cop formalitzat el contracte, les obres s’allarguin durant un mes amb una despesa aproximada per a l’Ajuntament de 48.400 euros (amb IVA).

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article