Punts del govern al Ple de febrer: instal·lacions esportives, crèdit a Promusa i horaris de la Policia Local

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple ordinari corresponent al mes de febrer del 2019 ha tingut diversos punt de tràmit per part del govern tot i que ha incorporat decisions importants com ara un endeutament de Promusa per comprar pisos. Pots consultar el debat de les mocions i la contracrònica de la sessió plenària.

S’ajusta la mesa de contractació a la nova llei

Tots els grups excepte el regidor no adscrit Dimitri Defranc (que s’ha abstingut) han donat suport al nou funcionament de les meses de contractació que, entre d’altres, i seguint allò marcat per la nova llei de contractació pública, preveu que hi hagi un òrgan permanent que es reunirà cada dimecres de 12 a 14h. per fer l’obertura dels sobres dels concursos públics. Tot i que ja s’aplicava des de l’entrada en vigor de la nova normativa, el personal electe no podrà representar més d’un terç de les meses.

Regulació provisional dels patinets elèctrics

L’alcaldia ha donat compte del decret amb què es regula l’ús i circulació dels vehicles de mobilitat personal, un document nascut arran del boom dels patinets elèctrics, que passen a estar considerats com a bicicletes. És el pas previ a la redacció d’una ordenança específica. De moment, es pot trobar la normativa al web municipal.

Aprovació definitiva del reglament de funcionament de les instal·lacions esportives

Tots els grups han votat a favor d’aprovar definitivament el nou reglament de funcionament de les instal·lacions esportives. Es posa així punt i final a una tramitació que va començar amb la recollida de propostes per part de les entitats esportives tot i que tenint com a base la normativa del conjunt d’equipaments municipals que s’utilitzava anteriorment.

Més intervenció en els comptes econòmics

La intervenció de l’Ajuntament ha demanat la incorporació de dues noves mesures de control que han passat pel Ple de febrer. Es tracta, d’una banda, la implementació de més controls sobre la caixa fixa que serveix per fer front a petites despeses i, d’altra, augmentar la fiscalització de moviments econòmics mitjançant un mostreig aleatori sobre el qual es faran uns controls específics més profunds. Totes dues accions tenen relació amb el ritme d’execució del pressupost. Totes dues han estat aprovades per unanimitat.

480.000 euros per a la compra d’habitatge per fer-lo de lloguer

Tots els grups excepte el PP (abstenció) i Ciutadans (vot en contra) han votat a favor de la incorporació d’uns crèdits de l’institut Català de Finances a l’empresa pública d’habitatge Promusa amb la voluntat d’ampliar la partida per a la compra d’habitatges mitjançant la fórmula del tempteig i retracte. És una figura que ja contemplava Promusa per a la compra prioritària dels pisos de protecció oficial que la pròpia empresa havia venut. Amb els 480.000 euros dels préstecs es pretén ampliar l’acció –amb un màxim de 80.000 euros per pis– i actuar també sobre pisos de venda de la Generalitat i de privats sobre els quals l’administració tingui dret de tempteig i retracte –arran de la mesura de demanar la reserva d’un 30% de noves promocions en zones consolidades a protecció oficial–. És un préstec amb un 3,25% d’interès i a retornar en 300 mesos. Ciutadans i el PP no han votat a favor en mostra de desacord amb la gestió de Promusa.

Augment a les plusvàlues

Seguint l’acord pressupostari, PDECAT-Demòcrates, CUP-PC i ERC-MES han votat favor de l’augment de les plusvàlues d’un 29 a un 30%. Més enllà del desacord sobre la pressió fiscal, el PP ha demanat explicacions pel cobrament de les plusvàlues en casos de no haver un increment del valor del sòl real així com el no retorn de les cobrades als anys anteriors en aquestes circumstàncies seguint la sentència del Suprem. Carles Brugarolas, regidor d’Economia, diu que la llei no es clara i els serveis jurídics recomanen seguir amb el cobrament fins que s’esclareixi del tot.

Reestructuració horària i salarial a la Policia Local

Tots els grups han donat suport a la reestructuració horària pactada amb els sindicats de la Policia Local per tal que, sense ampliar el conjunt d’hores, se’n puguin destinar més al patrullatge. També tots els grups però en aquest cas excepte el PP, que s’ha abstingut, han donat suport al complement retributiu per a la unitat de suport policial que es coordina amb els Mossos d’Esquadra i que, segons el govern, és al darrere de diverses detencions vinculades amb els robatoris a domicilis. Fins ara, explica l’alcaldessa, Carmela Fortuny, aquest complement es tenia en compte com a provisional.

Un salari mínim igual per a tot el personal depenent de l’Ajuntament

Tots els grups han votat a favor d’establir un salari mínim de 1.100 euros igual per al conjunt de treballadors dependents de l’Ajuntament. A la pràctica, aquesta decisió beneficia els agents cívics, vinculats a plans d’ocupació, que veuran incrementada la seva capacitat adquisitiva.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article