No, no està provat que cap fuster robés a casa d’un veí mentre treballava a Valldoreix

per Jordi Pascual

Sant Cugat Fake News

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sant Cugat Fake News és una secció que tracta d’ampliar i/o desmentir notícies, declaracions i informacions virals referents a la ciutat que o bé són falses o poden ser malinterpretades per manca de context o seguiment de l’afer que expliquen.

El 19 de febrer un fuster va ser detingut a Valldoreix, just quan treballava en una caseta de jardí, acusat d’haver intentat robar al domicili adjacent. Va ser posat en llibertat amb causes al dia següent. Així ho van comunicar els Mossos d’Esquadra en una nota de premsa que van enviar als mitjans de comunicació després de l’alliberament.

En aquest escrit, reproduït per diversos mitjans de comunicació de la ciutat i del seu entorn, s’explica que els fets es van produir el dia 19 al migdia. El treballador hauria estat sorprès per un testimoni quan saltava la tanca per tornar al seu lloc de feina des del jardí de la casa veïna. L’home va ser detingut mentre treballava.

La versió del testimoni reproduïda per la policia autonòmica no ha estat avalada en el judici celebrat el divendres següent. La resolució decreta el sobreseïment de la causa en no poder-se demostrar la temptativa de robatori per part de la persona apuntada pel testimoni. El fuster explica que no només no va saltar a la casa del costat sinó que ni tan sols va veure el testimoni perquè l’identifiqués.

Segons el detingut, al judici es va demostrar que el testimoni no l’havia vist a ell ja que la descripció de la roba no coincidia amb la que portava aquell dia, just el contrari del que asseguren els Mossos d’Esquadra a la nota en dir que va ser enxampat mentre saltava la tanca. La resolució judicial demostra que, malgrat la informació feta pública en un primer moment, no es pot comprovar que aquesta persona intentés robar al domicili i, en conseqüència, segurament el lladre va fugir.

Davant això, l’acusat, ja absolt, esperarà un temps i parlarà amb la seva defensa per si consideren oportú prendre alguna acció legal pel dia que va ser tancat a comissaria i la resta de despropòsits que el van portar a judici. Una de les seves preocupacions principals és la imatge davant el client que el va contractar, ja que, diu, va veure com se l’emportaven emmanillat sense haver comès cap delicte.

La nota de premsa dels Mossos d’Esquadra ha arribat en un moment delicat de la seguretat al municipi i especialment a Valldoreix. Aquest mandat hi ha hagut un augment exponencial dels robatoris en domicilis i, tot i que en les darreres dades facilitades pel cos autonòmic la xifra ha començat a remetre, a Valldoreix l’augment durant el darrer any va ser d’un 81%. Això provoca que, al marge de les mesures policials, l’Ajuntament també hagi passat a fer públiques més detencions per evidenciar la feina feta i intentar remetre la sensació d’empitjorament de la seguretat que arriba a un 26,2% de la població segons la darrera onada de l’Observatori Sociològic Municipal.

Pots fer-nos propostes de temes a comprovar per a la secció Sant Cugat Fake News enviant un correu electrònic a redaccio@elcugatenc.cat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article