ERC i MES repetiran coalició a les municipals

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El president d’ERC, Oriol Cisteró, i el coordinador de Moviment d’Esquerres (MES), Ferran Villaseñor, han fet la signatura de l’acord de coalició aquest dilluns a la tarda tot reivindicant la bona entesa entre les dues formacions polítiques durant el mandat present. La unió dels partits ja es va produir a les eleccions del 2015 quan MES feia pocs mesos que existia a la ciutat nascuda principalment de la mà d’exmilitants del PSC descontents en l’eix nacional. Entre ells hi havia Villaseñor, qui havia estat portaveu dels socialistes durant gran part del mandat anterior, i que finalment va esdevenir regidor amb la candidatura republicana.

L’acord no incorpora elements programàtics ja que, segons han explicat els representants dels dos partits, ja s’hi treballa de manera conjunta. La llista haurà de ser proposada per ERC i ratificada per les assemblees dels dos partits. Sí que s’hi preveu la presència de MES a la llista tot i que no s’ha determinat el nombre de representants ni la seva posició. “Potser hi haurà entre 3 i 5 persones, com a les darreres eleccions”, apunta Villaseñor.

Qui segur que no formarà part d’aquesta llista és el mateix Villaseñor, que al gener va anunciar a través d’un comunicat que no repetiria com a regidor: “Considero que amb 12 anys n’hi ha prou, altres persones han de venir i tenir l’orgull de representar la ciutadania santcugatenca”. Tot i així apuntava a alguns elements clau a tenir en compte en la política municipal com ara l’accés a l’habitatge, les desigualtats, la cohesió social i les millores al barri del Monestir-Sant Francesc, entre d’altres. Són temes que la candidata de la coalició, Mireia Ingla, espera poder seguir treballant de la mà de l’encara regidor.

Ingla reivindica que hi ha una “coincidència plena” ja que s’ha treballat conjuntament. Al document signat dilluns es recull el funcionament que haurà de mantenir la coalició per prendre decisions i per gestionar els desacords, tot i que Villaseñor reivindica que durant tot el mandat no hi ha hagut cap desacord a gestionar. El coordinador de MES també diu que l’aposta que es treballa els acosta “a la candidatura de ciutat de centre-esquerra” que porten reivindicant durant les darreres setmanes.

Fins ara, ERC ha donat a conèixer la cap de llista després d’unes primàries a les quals només s’hi va presentar Ingla. També han anunciat que Raül Romeva tancarà la llista. Encara no tenen enllestit el programa tot i que ja han realitzat les jornades participatives obertes a la ciutadania i segueixen treballant de la mà d’entitats per seguir ampliant propostes. L’altre regidor del grup municipal conjuntament amb Ingla i Villaseñor, Èric Gómez, ja va anunciar al gener en un comunicat que no repetirà a les llistes davant “les dificultats manifestades” per alguns membres de la comissió electoral local: “Mai he volgut esdevenir un tap que impedeixi la presència en un lloc de sortida del Jovent Republicà”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article