L’Ajuntament formalitza una mesa de contractació fixa ajustant-se a la nova legislació

per Jordi Pascual

L' Agutzil

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Al darrer Ple es va aprovar les normes de funcionament de la nova mesa permanent de contractació de l’Ajuntament, un òrgan que es crea en compliment de la nova legislació de contractació pública i que preveu esdevenir un espai fix per a la contractació pública del consistori. Per això es fixa una reunió cada dimecres entre les 12 i les 14 hores, excepte en període de vacances, per a l’obertura de sobres.

La composició de l’òrgan està formada per: la tinença d’alcaldia de l’àmbit de la contractació, la secretaria –sense vot– i la intervenció municipals, els funcionaris de carrera de l’àmbit i, en el cas dels contractes superiors a un milió d’euros, una persona com a representant dels grups municipals de l’oposició amb torn rotatori.

“La Mesa intervindrà amb caràcter permanent en tots els procediments licitatoris oberts, obert simplificat, restringit, de diàleg competitiu, restringits, licitació amb negociació i d’associació per a la innovació”, explica el reglament.

La mesa, a més, podrà demanar assessorament tècnic o d’experts independents, havent de ser autoritzada per l’òrgan de contractació i quedant reflectida a l’expedient. També pot instar la intervenció d’un comitè d’experts, requerir informes i auxili de serveis tècnics. El nou sistema de contractació, que manté molts elements de l’anterior, ja ha entrat en vigor i ha estat publicat al Butlletí Oficial de la Província.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article