L’Espai Comú esdevé punt d’informació de Som Energia

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El grup local de Som Energia intenta reactivar-se amb la posada en marxa d’un punt d’informació els dimecres a l’Espai Comú –sota demanda prèvia–. Tot i que el local està vinculat a Sant Cugat en Comú, l’objectiu del grup és no vincular-se a cap partit i ja es treballa per establir un segon punt d’informació a Cal Temerari, on possiblement també s’atendrien peticions sobre les cooperatives Som Connexió i Som Mobilitat.

La cooperativa energètica té a Sant Cugat 845 persones associades i prop d’un miler de contractes. A l’Espai Comú es pretén fer noves altes tant de sòcies com de contractes així com explicar els productes i novetats que proposa Som Energia, com per exemple, explica Esteban Martínez, membre del grup local, el càlcul de la inversió a fer per aconseguir reduir l’impacte sobre el medi ambient a quasi zero a través del sistema Generation kWh, que permet calcular la inversió a donar en forma d’accions energètiques –a retorn a 25 anys i sense interès– a l’empresa perquè faci créixer els projectes d’energies renovables.

Una de les grans propostes de la cooperativa a nivell comarcal és l’Impuls Solar Vallès, que agrupa els grups locals de Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell i el Baix Vallès i pretén instal·lar plaques solars en domicilis privats. El que proposa l’empresa social és adquirir grans lots d’aquestes instal·lacions perquè als propietaris els costi més barat que una instal·lació aïllada.

D’Impuls Solar Vallès es va fer una primera edició, amb l’empresa Sud Renovables com a guanyadors del concurs fet per la cooperativa i acompanyada de la sabadellenca Som Confort Solar. Es van fer 117 instal·lacions als dos Vallesos, de les quals, segons Martínez, 18 són a Sant Cugat. Des de la marxa enrere de l’impost al sol, expliquen des del grup local, és més factible emprendre aquestes iniciatives i ja s’estudia una nova edició de la mà de Som Confort Solar.

Martínez explica que l’autoconsum és necessari per a la transició energètica i per això també aposta per una interconnexió de cooperatives que permetin avançar en aquest sentit i desvincular-se de les grans empreses. L’objectiu de Som Energia justament és caminar cap a un model energètic sostenible i els grups locals han de servir per aprofundir-hi amb propostes pròpies i col·lectives i participant als espais de cooperació a nivell nacional. El nou intent de reactivació del grup ha estat marcat per la necessitat de la transició, explicada pel membre del grup Jordi Parés.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article