Mocions del Ple de març: abusos sexuals a l’església, golf de Can Sant Joan i FP

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de febrer ha tingut vuit mocions i dues d’urgència. Totes excepte dues han estat aprovades. També pots consultar els punts portats pel govern i la contracrònica del Ple.

Rebuig al trasllat a Sant Cugat del sacerdot denunciat per abusos sexuals

Tots els grups s’han sumat a la proposta d’ERC-MES per solidaritzar-se amb les víctimes de pederàstia i pedofília, rebutjar la connivència de les altes estructures eclesiàstiques catòliques, rebutjar el trasllat d’un sacerdot denunciat per abusos sexuals al Centre Borja, demanar a l’Església Catòlica que no toleri l’abús sexual a menors i que garanteixi espais segurs per a la infància i instar al Congrés i al Senat per ampliar el període de temps durant el qual se suspèn el còmput dels terminis de prescripció fins als 30 anys.

El Ple aprova demanar que els regidors amb permisos de paternitat i maternitat puguin delegar el vot

Tots el grups excepte el PP (que s’ha abstingut) han votat a favor de la moció de la CUP-PC, PDECAT-Demòcrates, Cituadans, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC per demanar al govern que promogui la delegació del vot a favor d’altres membres del consistori en els casos de permisos de maternitat i paternitat. També es pren el compromís de modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) si s’aconsegueix aquesta fita i a treballar per sistemes que permetin el vot no presencial.

S’estudiarà un nou ús per a l’espai municipal de la carretera de Rubí

Tots els grups excepte CUP-PC i Ciutadans (que s’han abstingut) han votat a favor de la proposta de PSC, PDECAT-Demòcrates i PP per crear una comissió política que permeti redefinir els usos de l’espai municipal de la carretera de Rubí que actualment acull activitats d’oci nocturn.

Sant Cugat no celebrarà el dia internacional de la família

Només els grups proposants i els dos regidors no adscrits han votat a favor de al proposta de PP i Ciutadans perquè l’Ajuntament commemori el dia internacional de la família cada 15 de maig i perquè s’apliquin mesures municipals perquè les famílies esdevinguin una prioritat per al govern municipal. La proposta partia amb un seguit d’esmenes de PDECAT-Demòcrates, que, a banda de canviar gran part de l’argumentació, parla de famílies en plural i reivindica que ja les tenen com a prioritat.

Nou compromís feminista i suport a la vaga

Tots els grups excepte el PP (que ha votat en contra) i Ciutadans (que s’ha abstingut) han votat a favor de la proposta d’ERC-MES amb què l’Ajuntament manifesta el compromís de treballar pels drets de les dones i, concretament, amb les empreses perquè elaborin plans d’igualtat que facin possible la reducció de la bretxa salarial. També es crida a evitar qualsevol tipus de discriminació i assetjament sexual a l’Ajuntament i als organismes autònoms. Es proposa donar suport a la vaga feminista i a tenir la perspectiva feminista com a eix de les actuacions municipals. La proposta tenia una esmena de Ciutadans, que proposava canviar l’expressió “(...) que faci de la República Catalana una República Feminista de dones i homes lliures” per “(...) que faci de Catalunya una terra de dones i homes lliures”. La moció s’ha aprovat sense l’esmena de Ciutadans.

Es negociarà fer un parc interurbà al Camp de Golf de Can Sant Joan

Tots els grups excepte Ciutadans i PP (que han votat en contra) han votat a favor de la moció de la CUP-PC amb què demana iniciar les negociacions amb l’Ajuntament de Rubí i l’Institut Català del Sòl per tal d’acabar amb el conveni amb la Federació Catalana de Golf davant l’abandonament del Camp de Golf de Can Sant Joan i així reaprofitar-lo en forma de parc interurbà on poder acollir tot tipus d’activitats. La proposta partia amb esmenes de PDECAT-Demòcrates amb què es desdibuixa el calendari en proposar les negociacions abans de la fi del conveni, que acaba al 2068. La moció s’ha aprovat amb l’esmena de PDECAT-Demòcrates i el compromís del tinent d’alcalde Joan Puigdomènech d’iniciar les negociacions el més aviat possible.

L’Ajuntament insta a la continuïtat dels centres especials de treball

Tots els grups polítics han votat a favor de la majoria de punts moció del PSC per instar a la Generalitat a incrementar els recursos propis dels Centres Especials de Treball de Catalunya i a pagar els endarreriments. Es demana també incrementar les insercions al mercat de treball ordinari i a potenciar els centres d’economia social i cooperativa arrelats al territori que apostin per la plena inclusió laboral i social de persones amb discapacitat i amb especials dificultats. Els punts referents a l’administració catalana han estat rebutjats per l’oposició de PDECAT-Demòcrates i d’ERC-MES.

Compromís per fomentar la FP

Tots els grups han votat a favor de la moció d’ICV-EUiA per crear un servei d’informació, orientació i assessorament professional i laboral de suport als centres escolars, fer un estudi de necessitats a la ciutat per proposar noves FPs que s’ajustin al desenvolupament econòmic i social del municipi i impulsar la col·laboració del Servei d’Ocupació Municipal amb els centres de formació professional per fer accions conjunten que permetin la formació, requalificació i millora de les persones joves i adultes del municipi. La proposta partida amb esmenes de PDECAT-Demòcrates incorporant nous elements a l’argumentació i substituint el servei de d’informació per accions informatives i d’orientació. També insten al Departament d’Educació a incorporar FPs de Química al Leonardo da Vinci. Proposen que l’estudi es faci de la mà del teixit empresarial i que la col·laboració del SOM amb els centres educatius es faci mitjançant accions concretes. La moció s’ha aprovat incorporant les esmenes de PDECAT-Demòcrates.

El Ple es desmarca de les peticions de Ciutadans en matèria d’ensenyament concertat

Només el grup proposant i el PP han votat a favor de la proposta de Ciutadans per demanar al govern espanyol a garantir la disponibilitat educativa concertada, a assegurar els recursos necessaris per a l’ensenyament públic i concertat, per evitar l’aplicació retroactiva dels canvis de criteri en normativa fiscal en relació a les deduccions per donacions a centres concertats, convocar la teula sectorial estatal per debatre aquests temes i centrar la lluita contra el frau en altres focus que consideren més substancials per a l’Estat.

El Ple demana aturar el concurs fet a mida del TOT Sant Cugat

L’oposició en bloc ha votat a favor de la moció d’urgència de la CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC, PP i dels dos regidors no adscrits per aturar la licitació i l’adjudicació del contracte de publicitat elaborat per l’Ajuntament al qual només es podia presentar el TOT Sant Cugat per un plec de clàusules volgudament restringit. Es proposa iniciar un nou expedient amb unes bases diferents que recullin lots corresponents als diferents canals comunicatius.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article