Ciutadans presenta les dues mocions de cara al ple d’aquest mes

per Patricia Cirera

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

Ahir al matí Ciutadans va oferir una roda de premsa per exposar les dues mocions que presentarà el grup en el ple d’aquest mes, que es celebrarà el proper dilluns 19.

La primera té a veure amb el sobrecost dels telèfons 010 i 902543010 d’atenció ciutadana. El partit taronja vol que aquests números siguin gratuïts, ja que entenen que no té sentit cobrar quan la gent truca, precisament, per alertar de les coses que cal millorar, entre d’altres coses. Consideren que el servei ja es paga amb els impostos.

Al 2014 es van fer gairebé 104.000 trucades a l’ajuntament i unes 42.000 al 010. Aquest últim té un cost mínim de 0,50 cèntims el minut. Aldo Ciprián, portaveu del grup municipal, ha fet referència a ciutats com San Sebastià o La Corunya, on aquests telèfons són gratuïts. Altre opció que proposa és que el ciutadà pugui trucar a un número provincial amb el prefix corresponent, en comptes d’un 902 i que es cobri com a una trucada normal sense cap sobrecost, com succeeix a Girona, Sabadell, entre d’altres municipis.  

Una moció, que, a priori, el grup creu que s’aprovarà ja que segons ells, la moció ha tingut bona acollida, tot i que segurament amb esmenes.

La segona moció que presenta el grup és la optimització o millor organització de la seguretat i cossos policials de l’EMD Valldoreix. Segons exposa el partit, en principi a Catalunya hauria de complir-se un ràtio de 2,3 Mossos per cada 1.000 habitants, i 1,26 Policies Locals cada 1.000 habitants. L’EMD de Valldoreix té més de 8.000 habitants i només hi ha tres policies locals. Tot i que es realitzen patrulles rotatòries de Mossos i Policia Local. També van destacar que hi ha veïns de l’EMD que han de pagar seguretat privada per la manca de seguretat.

“No estem a favor d’incrementar el nombre de policies, això implicaria un cost addicional, el que hem de fer és optimitzar les recursos dels que ja es disposen. A Sant Cugat hi ha aproximadament una plantilla de 100 policies municipals, més que suficient per gestionar tots els municipis”, explica Ciprián.  

Al setembre, al ple de l’EMD de Valldoreix es va aprovar la moció que va presentar Ciutadans per augmentar la seguretat i que va comptar amb el suport de CDC, per tant s’espera que que Convergència doni suport també en aquesta moció que es presentarà dilluns vinent al ple de Sant Cugat. “El que pretenem és que hi hagi una major concentració de policia d’acord amb els serveis que l’EMD està pagant, i que hi hagi un acord per escrit que ratifiqui aquest servei que presta Sant Cugat a l’EMD de Valldoreix”, explica Ciprián.

Ciprián ha retret que, si tant a l’EMD com a Sant Cugat, governa el mateix partit amb la mateixa perspectiva, encara no s’hi hagi arribat a cap acord respecte a la seguretat.

A banda de les dues mocions, a la roda de premsa es va parlar també de les ordenances fiscals de l’any vinent, que al ple d’aquest mes s’haurien d’aprovar les provisionals, i les definitives al desembre. El grup ja ha avançat que s’abstindrà, ja que considera que la reducció de l’IBI del 2 o 3% que proposa Convergència és insuficient. Segons ha comentat Sergio Blázquez, regidor del grup, Sant Cugat és un dels municipis on l’IBI és més car. “Hem de caminar de forma progressiva cap a una disminució del 10%. Entenem que s’ha d’anar ajustant, però el primer any amb una reducció del 4-5% hauria estat suficient”, afegeix Blázquez”. També retreu que des de l’ajuntament es tirin pilotes fora i es passi la responsabilitat a altres institucions com les Comunitats Autònomes o l’Estat. “L’escenari òptim per nosaltres és que el pressupost de l’ajuntament baixés”, afirma Sergio.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article