L’independentisme local participa a una candidatura per “fer República” des de la Cambra de Comerç

per Jordi Pascual

Economia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Nou santcugatencs participen a la candidatura impulsada per l’ANC i el Cercle Català de Negocis per a les eleccions de les Cambres de Comerç de Catalunya. La representació santcugatenca se suma a les de Terrassa (set), Matadepera (dos), Castellbisbal (dos) i Olesa de Montserrat (un) i reivindica les cambres com a eines de país que avui dia, al seu parer, estan al servei de grans interessos empresarials i no d’autònoms i Pimes.

Segons Xavier Palet, coordinador local de Sant Cugat per la Independència (la branca local de l’ANC), la Cambra de Comerç no representa “el poder real del país”. Posa com a exemple el consell de ministres que es va celebrar a la Llotja de Mar de Barcelona, de la Cambra. Per a Palet, les eines del país han d’anar més enllà de la hisenda, l’ensenyament i la sanitat per endinsar-se al sector privat i laboral amb sindicats i representació a les cambres.

La candidatura pren la marca Les cambres: eines de país i pretén situar els autònoms i Pimes, que consideren que donen un alt suport a la construcció d’una República Catalana, al centre de l’activitat de la Cambra. Segons Sun Rius, membre santcugatenca de la candidatura, més enllà de l’aposta nacional cal treballar per la democràcia, la transparència i la participació alhora que aconseguir que “tothom s’hi senti representat”, no només les grans empreses. Per això també apunta a la necessitat de fomentar la cooperació entre empreses i a tenir en compte tot el territori que cobreix la Cambra de Terrassa i no només la cocapital comarcal.

Dels 45 membres del Ple, cinc seran segur de la patronal Cecot ja que no hi ha candidatura alternativa i hi ha 10 a les quals no podrà accedir la candidatura independentista. Aspiren a ocupar un màxim de 21 de les 30 cadires restants. La seva crítica comença pel sistema de representació, que consideren que tot i que permet el vot en igualtat de condicions hi ha cadires que s’aconsegueixen en funció de l’aportació anual. Han buscat tenir representants del màxim nombre d’epígrafs (sectors) possibles per tal de disputar la majoria tot i que, de partida, no anuncien cap presidenciable.

La presència santcugatenca està formada per Manel Garriga (Enginyeria i Construcció SL) en l’àmbit de construcció; per l’expresident de Sant Cugat Comerç Josué Sospedra (Clinic Bikes SL) en l’àmbit del comerç a l’engròs i intermediaris; Sun Rius (Gerd Rius Dietètica SL) en l’àmbit del comerç; Antoni Soriano (Jimman 07 SL) en l’àmbit d’hostaleria; Xavier Palet (Palet-Alberca SL) en l’àmbit immobiliari; Jaume Angerri (Angerri Consultors SL) en l’àmbit d’activitats informàtiques, recerca i desenvolupament; Francesc Amorós (Amorós Gestión de Servicios SL) en l’àmbit de l’educació, activitats sanitàries i veterinàries, i Miquel Delclòs (Coneix Project Management SL) i Eduard Royo (Anàlisi Química Inal SLPU) en l’àmbit d’activitats recreatives, culturals i esportives.

Les cambres: eines de país es presenta amb un llistat de 15 punts clau: prestigiar les cambres, agrair la feina feta per les juntes anteriors, aportar diversitat de veus, convertir la cambra en un “parlament empresarial”, democratitzar la Cambra, fer-la créixer, ser el referent per a les empreses a la comarca, explotar el potencial industrial i empresarial del Vallès, aprofitar la preparació tecnològica, mostrar proximitat amb els diferents tipus d’empresa, fer país, tenir en compte el bé comú, treballar en xarxa, fomentar la transformació a través del cooperativisme i les polítiques d’ocupació i millorar les relacions entre les cambres de tot el país.

Les eleccions se celebraran durant la primera setmana de maig telemàticament i de forma presencial el dia 8. La candidatura independentista es marca el repte d’arribar a la majoria dels 37.000 potencials electors tot i que critica que la Cambra no els posa fàcil l’accés al cens per poder informar de l’existència d’una candidatura alternativa. L’aposta de Les cambres: eines de país és comú a diverses cambres d’arreu de Catalunya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article