Urnes a mode de bústia perquè s'arxivin les causes contra Mas, Rigau i Ortega

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Concentració davant l'Ajuntament. Foto: Jordi Pascual

 

500 persones es van concentrar la tarda del 13 d'octubre a les portes de l'Ajuntament per reclamar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) arxivi les causes obertes a l'expresidenta del Govern, Joana Ortega; a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i al president de la Generalitat, Artur Mas, per la celebració de la consulta del 9 de novembre del 2014. Els assistents van poder signar una carta que s'enviarà al mateix tribunal per demanar-ne l'arxivament. Dues urnes del 9N van fer la funció de bústia.

 

La concentració estava convocada arreu de Catalunya per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). A Sant Cugat hi van acudir representants del govern i de tots els partits de l'oposició llevat de Ciutadans i el PP. A les portes de la Casa de la Vila de Valldoreix, també s'hi va fer una concentració amb la participació del govern i del vocal d'ERC, Noël Climent.

 

 

L'alcaldessa, Mercè Conesa, va ser l'encarregada de llegir el manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir flanquejada de les presidentes locals de l'ANC i Òmnium, Shirka Sinche i Maria Rosa Caballé. En l'escrit, s'hi fa referència al dret a decidir i es critica la judicialització del procés amb una condemna a les querelles considerades antidemocràtiques per les entitats que subscriuen el text: l'ANC, Òmnium, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis. Conesa va acabar la lectura del manifest amb un “jo també m'autoinculpo”.

 

A proposta de la pròpia alcaldessa, els Segadors va marcar el punt i final de l'acte. Just seguit va atendre els mitjans de comunicació: “Es posa en judici la voluntat democràctica”, explicava. No es va aventurar a respondre clarament si el procés judicial beneficia els independentistes. Simplement va dir que “és possible”. Per a ella, la imputació treu raó al govern central que inicialment va dir que no s'empraria la Fiscalia. Per a ella, la imputació demostra que es fa un ús polític de la justícia: “Poden anul·lar persones concretes però després del president vindrà un altre”, sentenciava.

 

Mentrestant els assistents encara es van quedar per signar la carta que Òmnium i l'ANC han d'enviar via correu certificat al TSJC. En la missiva s'hi reivindica el caràcter democràtic, participatiu i pacífic del 9N i de les mobilitzacions independentistes: “En un Estat democràtic com aquest en el qual vivim, és un contrasentit que es consideri delicte una consulta que pretén conèixer l'opinió de la ciutadania per exercir l'acció política”. Aquests són els arguments per demanar l'arxivament de les causes de Mas, Ortega i Rigau i, en cas que no s'arxivi, per eixamplar les causes als 2'3 milions de ciutadans que van votar en la consulta. L'acte va arribar el mateix dia que Rigau va declarar al TSJC.

 

L'ANC facilita un autobús per manifestar-se a les portes del TSJC quan declari Mas

 

L'ANC de Sant Cugat vol portar el suport als tres imputats més enllà de la concentració del 13 d'octubre. És per això que ha organitzat una escapada al TSJC el mateix dia que Artur Mas declararà. L'autocar sortirà de l'avinguda Pla del Vinyet a les 8 per poder estar davant dels jutjats a les 9 del matí. El preu és de 10€.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article