Ciutadans i ERC escolten la petició per solucionar el punt negre entre Rubí i Sant Cugat

per Miquel Margalef

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Imatge del punt negre. Font: Google

Una família del barri de Mira-Sol va decidir tirar endavant una petició formal a través de change.org per tal d’eliminar el punt negre que existeix a la carretera que uneix Sant Cugat i Rubí. La petició ha estat recollida per Ciutadans de Sant Cugat i Rubí i ERC també d’ambdues poblacions. Els dos partits, que han estat els únics que han mostrat interès en la problemàtica, es van reunir l’1 d’octubre amb els impulsors de la iniciativa per tal de trobar una solució.

Aquests contacte amb els partits de les dues ciutats s’ha produït gràcies al moviment constants en les xarxes socials de l’Alvaro Lozano, impulsor de la petició a change.org i dinamitzador de la idea a Internet. Abans de tenir la reunió amb ERC i Ciutadans, l’Ajuntament de Rubí va rebre les queixes i es va posar en contacte amb la família d’Alvaro Lozano. El consistori els hi va fer saber a través de la xarxa que ja hi havia una solució planificada des del 2005 però que no es podia tirar endavant per manca de pressupost.

Per aquesta raó ara tant Ciutadans com ERC busquen una solució al problema i insistiran a l’Ajuntament de Sant Cugat que ajudi en tot el possible. Tot i això l’esforç més gran s’ha de fer a Rubí, ja que el lloc problemàtic recau dins dels límits territorials de la ciutat veïna. També cal afegir que part del problema també pot vincular la necessitat de la Generalitat a causa de les torres d’alta tensió que hi ha al mig de la rotonda, per tant el repte implica la negociació de com a mínim dues administracions.

El perill rau per culpa d’una mala construcció de la rotonda situada a la carretera de Josep Trueta que fa pendent té moltes incorporacions i sortides i això impedeix la visibilitat. De mitjana es produeix un o dos accidents al mes. “El meu germà fa una setmana va estar a punt de col·lisionar amb un altre vehicle i a mi fa tres anys em van colpejar el cotxe per darrera mentre feia l’stop”, afirmava Alvaro Lozano impulsor de la petició.

El mateix Lozano demana que la solució definitiva s’implementi abans del desembre de 2016 i apel·la a que siguin els experts els qui indiquin quina és la millor resolució al problema. “Nosaltres només fem el crit d’atenció a l’administració, i ara ha de ser ella qui ho arregli”, argumentava Lozano. Per la seva banda tant Ciutadans com ERC argumenten que faran tot el possible perquè l’Ajuntament els escolti i es pugui arreglar el punt negre. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article