No, el gerent de Promusa no va alterar (ni podia fer-ho) el concurs amb què el seu fill va accedir a un habitatge públic

per Jordi Pascual

Sant Cugat Fake News

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Sant Cugat Fake News és una secció que tracta d’ampliar i/o desmentir notícies, declaracions i informacions virals referents a la ciutat que o bé són falses o poden ser malinterpretades per manca de context o seguiment de l’afer que expliquen.

La setmana passada alguns mitjans de comunicació i diverses publicacions a les xarxes socials van apuntar el gerent de l’empresa pública d’habitatge, Lluís Hosta, per suposadament haver alterat en benefici del seu fill un concurs per a l’adjudicació d’habitatges públics per a joves. La denúncia parteix d’una carta en nom d’“alguns treballadors de Promusa” –i amb segell de l’empresa– en què s’acusa el fill del gerent d’haver aportat documentació fraudulenta per accedir al concurs. Segons ha pogut saber elCugatenc a través de diverses fonts, l’autor o autora de la carta ja no és treballador de l’empresa pública.

Lluís Hosta no només no va alterar el concurs públic referent als habitatges dels Jardins de la Penya Regalèssia sinó que, a més, no tenia la capacitat de fer-ho. El gerent de l’empresa pública té veu però no vot en l’acord del Consell d’Administració per publicar la llista definitiva d’adjudicataris. En aquest cas, tal com figura a l’acta de la reunió, Hosta va anunciar que no intervendria ni faria les funcions de secretari ja que en el concurs hi participava el seu fill.

La carta anònima indica que el fill del gerent hauria aportat un fals contracte de treball per justificar els ingressos mensuals marcats com a requisit. Aquest va entregar el contracte –signat per un familiar al novembre del 2004– i la memòria laboral, tal com demanaven les bases de l’adjudicació. El llistat definitiu d’adjudicataris, en què va quedar en la posició 40 un cop exclosos els participants que no havien aportat tota la documentació i/o que no complien els requisits, es va publicar al desembre del mateix any.

L’escrit que ha fet esclatar l’afer, rebut per tots els grups de l’oposició, ha forçat l’obertura d’un expedient informatiu a través dels serveis jurídics de l’Ajuntament. Fins el moment només el PP s’ha pronunciat públicament demanant l’expedient per poder-lo analitzar i, en cas que es demostrés alguna irregularitat, fer una denúncia. Segons fonts del consistori, durant els propers dies es farà pública la resolució de l’expedient.

Altres imprecisions sobre el cas

Les falsedats sobre aquest afer no només fan referència a la implicació o no d’Hosta al concurs sinó que van un pas més enllà. El diari digital Crónica Global va publicat una notícia en què s’apunten diverses imprecisions. El periodista Ignasi Jorro diu, citant fonts anònimes del sector de la construcció, que el gerent de Promusa és “un home de tota la vida de la vella Convergència” i que “porta més de 20 anys al càrrec”.

Cap de les dues afirmacions és precisa. Hosta mai ha estat militant de Convergència ni de cap dels partits que s’han reivindicat com a hereus d’aquesta formació. Així mateix, segons Hosta, va assumir el càrrec de Promusa quan l’exalcaldessa Mercè Conesa ostentava la cartera de Territori sota el segon mandat de Lluís Recoder, ara fa uns 10 anys. La primera referència al Butlletí Oficial del Registre Mercantil és a de la renovació de càrrecs del Consell d’Administració del febrer del 2012, passades les eleccions del 2011.

En el primer i part del segon mandat de Recordar, triat pel propi alcalde, havia estat director d’àmbit a l’àrea d’Urbanisme –en el primer mandat sota el nom de Ciutat Sostenible i amb la comandància política de Jan Carbó– a l’Ajuntament. Des d’una perspectiva laboral, explica el gerent, durant aquest temps sempre ha tingut contractes d’alta direcció. Actualment cobra el mateix que la gerència de l’Ajuntament, 87.507€ bruts/any tenint en compte el darrer augment, per sota dels 100.000 indicats per Crónica Global.

Hosta ha atès elCugatenc i ha facilitat tota la documentació requerida per contrastar la informació. En la trobada ha matisat també els paràgrafs de la notícia del diari nacional que el vinculen al cas del 3%. El vincle està marcada per les conclusions de la comissió Teyco, realitzada a l’Ajuntament al 2016, en què es va demanar reprovar-lo per una actitud poc col·laborativa durant les compareixences. Assegura que, més enllà de les conclusions, no té res a veure amb el finançament de Convergència i que el sobrecost de les obres de la plaça dels Rabassaires pel qual va ser citat es justifica per l’abandonament de l’actuació i posterior condicionament dels locals comercials per a lloguer sense superar el 20% de sobrecost.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article