La resolució de l’Autoritat Catalana de la Competència fa que l’Ajuntament aturi l’adjudicació de la publicitat institucional

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El contracte de publicitat institucional fet a mida del TOT Sant Cugat ha quedat aturat temporalment després que l’Ajuntament hagi rebut una resolució de l’Autoritat Catalana de la Competència en què, segons fonts del consistori, s’adverteix de tres elements no justificats al concurs públic: que el contracte no estigui dividit per lots, que s’estipuli la mida de la publicació com a requisit i que la valoració del nombre d’exemplars no respecti el principi de proporcionalitat; “aspectes que òbviament no afavoreixen la concurrència ni la competència”, segons el govern.

Segons l’escrit enviat pel consistori “aquestes consideracions no tenen un caràcter vinculant i no fan referència a la legalitat de la licitació”. Malgrat això, “l’Ajuntament ha resolt suspendre temporalment l’adjudicació de la licitació en espera de la resolució, per part del Tribunal Català de Contractes, dels dos recursos presentats contra la licitació realitzada”. El PP, a més, van advertir que en cas que el procediment seguís endavant, també recorrerien l’adjudicació, el que frenaria la pròpia adjudicació fins tenir una resolució final.

El concurs públic recollia unes bases volgudament restrictives en què es marcaven elements com ara la mida de la pàgina o la tirada de la publicació que havia de contenir la publicitat institucional. Els requisits recollits al plec de clàusules feien que de facto només es pogués presentar el TOT Sant Cugat, accedint a un contracte de 297.000 euros (amb IVA) per a dos anys amb una possible pròrroga de dues anualitats pel mateix cost a l’erari públic.

L’assumpte va estar denunciat per primera vegada en seu plenària al febrer per part de la CUP-PC i el PSC. Segons van explicar fonts institucionals a elCugatenc, el concurs públic mirava d’adaptar un acord amb el TOT Sant Cugat que fins el moment havia seguir la fórmula de conveni per ajustar-se a la nova llei de contractació. Diversos partits van insistir al Ple en els dubtes apuntats per l’Autoritat Catalana de la Competència tot i que el govern no va respondre als dubtes sobre per què s’estipulava la tirada i la mida de la pública.

El procés de contractació va provocar la unitat d’acció de l’oposició, que, amb visions diverses sobre l’afer, va arribar a l’acord de presentar una moció conjunta al Ple de març per tal de demanar l’aturada del procediment i l’inici d’un nou tràmit amb lots separats i amb justificació de tots els criteris demanats al plec de clàusules administratives i tècniques que sempre acompanyen un procediment obert de contractació pública.

Tot i que la moció es va aprovar amb l’única oposició del govern, la traducció pràctica no ha arribat fins a la resolució de l’Autoritat Catalana de la Competència. Així mateix, a l’Audiència pública del març la plantilla de Televisió de Sant Cugat va llegir un comunicat demanant una revisió del procediment per la limitació de la competència que ha portat llogada la polèmica.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article