La CUP-PC presenta la llista reivindicant la necessitat d’aplicar polítiques transformadores

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Després que a la tardor donés a conèixer les sis primeres persones de la llista, la CUP-PC ha anunciat la resta d’integrants que representen perfils diversos pel que fa a edat, barris i àmbits professionals. Segons la candidata Núria Gibert, la proposta s’ha elaborat tenint en compte persones que van més enllà de les assemblees de les dues formacions que conformen la coalició i per això incorporen noms vinculats a l’activisme i entitats de la ciutat. De forma simbòlica, els tres exregidors que no poden repetir com a càrrecs electes segons els estatuts de la CUP, Ramon Piqué, Guim Pros i Ignasi Bea, ocupen els tres darrers llocs dels suplents.

La llista ha aconseguit la paritat amb 18 dones i 17 homes i amb els dos primers llocs ocupats per dues dones, les actuals regidores Núria Gibert i Lourdes Llorente. Tot i així, la següent dona, Júlia Bolao, ocupa la setena posició. La candidata es felicita per haver aconseguit la implicació de moltes dones i haver superat el percentatge de la llista de les darreres municipals.

A més, han introduït un canvi respecte a la presentació d’ara fa cinc mesos. Marco Simarro, que ocupava la cinquena posició, passa a ser el número tres i Aniol Pros, que era el tres, passa a ser el número cinc. Es deu a la dificultat –inesperada a l’octubre– de Pros per compaginar la seva vida professional i personal amb la tasca política a l’administració. Gibert considera que si aconsegueixen cinc regidories, la feina es podrà repartir i ja no representaria un problema, per això l’han mantingut entre els sis primers: “Tot i així, si cal farem canvis durant el mandat”.

La CUP-PC es presenta a les municipals del mes vinent amb la voluntat de posar les seves propostes al centre del debat polític perquè, diu Gibert, van més enllà de pedaços i pretenen ser transformadores. Són conscients, però, que segurament hauran de pactar amb altres forces polítiques per tal d’aconseguir un canvi de govern. En aquest sentit, apunta als partits (sense dir noms) amb qui ja han treballat temes socials i, especialment, l’habitatge. Aquest treball ha estat realitzat bàsicament de la mà d’ERC-MES i ICV-EUiA –que en les municipals concorrerà com Sant Cugat en Comú.

Així mateix, reconeix que s’han mantingut reunions amb la candidatura sorgida del Cercle de Podem que es va marcar l’objectiu de buscar una coalició amb altres forces d’esquerres. Gibert, però, diu que l’assemblea cupaire no es mostra còmoda amb un pacte que respon a una lògica electoral de posicions a la llista i propostes de programa i defensa acords en base a un treball conjunt que vingui de lluny i no per unes negociacions iniciades expressament de cara a les eleccions: “No sé si tenen ben calibrada la força que representen”.

Encara no han enllestit el programa tot i que, segons la candidata, durant els propers dies podran anunciar els primers detalls seguint els eixos que ja havien anunciat en l’inici del procés participatiu per a la confecció de la proposta política: posar la vida al centre, aprofundir en la transparència, cooperar i no competir, aconseguir una participació real, fer front a la problemàtica de l’habitatge i aconseguir una cultura integradora que trenqui la xarxa clientelar.

La llista completa està formada per:

1- Núria Gibert

2- Lourdes Llorente

3- Marco Simarro

4- Joan Rosés

5- Aniol Pros

6- Antonio Ontañón

7- Júlia Bolao

8- Oriol Sànchez

9- Anna Montull

10- Aina Serra

11- Carlota Picañol

12- Carles Mayol

13- Iñaki Uriz

14- Dolors Cruset

15- Siscu Ruiz

16- Anna Casanoves

17- Rosa Vila (Procés Constituent)

18- Elena Ramis

19- Arnau Marimon

20- Jordi López

21- Bibiana Fontanet (Procés Constituent)

22- Roger Caballé (Procés Constituent)

23- Alba Johé

24- Maria Garcia

25- Pau Sànchez

I els suplents:

1- Montse Plaxats (Procés Constituent)

2- Juan Merino

3- Clara Hosta

4- Gemma Tadeo

5- Pepe Nada

6- Esther Santolaya

7- Natàlia Silva

8- Ramon Piqué

9- Guim Pros

10- Ignasi Bea

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article