elCugatenc publica el tercer monogràfic, dedicat a l’habitatge

per Jordi Pascual

Economia social i solidària

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La crisi habitacional que viu Sant Cugat és la protagonista del tercer Monogràfic elCugatenc, la iniciativa nascuda ara fa un any de la mà de l’assemblea ciutadana que dona suport al diari. Es tracta d’una publicació en paper de vuit pàgines i gratuïta en què es desenvolupa a fons el tema, que ha estat elegit de la mà de la comissió de redacció i de monogràfic que es desprenen de l’assemblea.

El monogràfic posa èmfasi en la vessant social de les dificultats d’accés i manteniment de l’habitatge i per això la primera de les pàgines és un recull de sis casos d’exclusió residencial, des de famílies que s’han vist forçades a ocupar un immoble fins persones que han marxat de la ciutat. Alhora, es manté la doble entrevista de la pàgina tres, característica dels dos números anteriors, amb Mariona Soria, membre del Sindicat de Llogaters, i Carme Oliver, gerent de l’Ajuntament i consellera delegada de Promusa.

Les pàgines centrals incorporen de nou el reportatge més extens, una aproximació a l’efecte gentrificador del model urbanístic així com les seves mancances i reptes des d’una perspectiva ambiental. S’hi recullen veus expertes així com dades de documents oficials, com ara les liquidacions pressupostàries anuals. El reportatge s’acompanya d’una columna sobre la tasca feta pels serveis socials.

En les pàgines següents s’incorporen dos articles que analitzen l’estat de la situació de les polítiques municipals aplicades durant aquest mandat així com les que afecten a la Floresta, un repte especial en haver de compaginar habitatge, urbanitat i muntanya. La contra incorpora una entrevista a l’arquitecta florestana Eva Serrats.

El monogràfic ajusta alguns dels articles publicats al web adaptats al format paper i incorpora alguns de nova creació amb la voluntat de fer arribar al públic en general la feina que diàriament es fa a elCugatenc. Hi ha participat gairebé tots els integrants de la comissió de redacció amb les firmes de Clàudia Bell, Clara Ontañón, Aina Serra, Joan Cabasés i Jordi Pascual. La publicació és possible gràcies a les subscripcions i als 21 anunciants que tenen un espai en aquest número.

La diada de Sant Jordi serveix de moment de llançament del monogràfic, amb una parada a la plaça d’Octavià, de 10 del matí a vuit del vespre. El 25 d’abril a les set de la tarda es farà la presentació oficial en un acte a la plaça Augusta amb un diàleg amb Eva Serrats, entrevistada de la contra de la publicació. Els dos primers monogràfics es van dedicar al procés i els indicis de corrupció en clau local.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article