Dijous va tornar la segona edició del Women 360 Congress

per Patricia Cirera

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Patricia Cirera

Anna Poquet i Patricia Cirera

Dijous dia 15 va tenir lloc la segona edició del Women 360 Congress. Un congrés sobre salut, benestar i emprenedoria per dones directives.

En la primera part van parlar Javier Alonso, director de Recursos Humans de Loewe i Mar Blanco, farmacèutica especialitzada en tecnologia dels aliments. Totes dues ponències van estar moderades per Edgar Jordà, director d’Esade Creápolis. Alonso va parlar del nou lideratge femení i va remarcar, arran d’una pregunta d’una noia del públic, que el personal de les botigues no s’escull pel físic, sinó per la seva passió per la marca. A l'hora de liderar, Alonso va dir que cal saber dir no i delegar. Arran d’una altra pregunta d’una senyora del públic, va afirmar que una de les assignatures pendents és que els mànagers sàpiguen gestionar els conflictes, en comptes de ‘passar la pilota’ a Recursos Humans. Mar Blanco va parlar de l’Omega 3, que actua com a antiinflamatori i serveix per mantenir la massa muscular, però cal que estigui compensat amb l’Omega 6. També va parlar de com l’Omega 3 ajuda a dones embarassades o amb menopausa, així com diverses recomanacions de com incorporar l’Omega 3 en la dieta.

En la segona part van haver-hi cinc ponències, que van estar moderades per Paula Fernández-Ochoa. Primer va començar la doctora Amalia Lafuente, catedràtica de farmacologia. Va parlar sobre la medicina predictiva i genòmica. Com influeix l’estil de vida i el medi ambient influeix en el nostre cos i en l’envelliment. Va fer un incís en el fet que ara, políticament, interessa que s’estudii l’antiaging ja que la població espanyola cada cop envelleix més i hi ha menys joves, i per tant cal que aquestes persones que envelleixen ho facin amb bona salut perquè l’Estat no les pot mantenir.

La segona va ser Joana Amat, que va parlar sobre l’emprenedoria i el seu compromís amb les dones. Va explicar que en la seva família tenen molta consciència de gènere, ja que la seva mare va quedar vídua als anys 50 amb dues filles, i que quan la seva mare va voler treballar al sector immobiliari tothom li tancava les portes per ser dona. També va explicar com en la seva immobiliària, que compta amb 7.000 inquilins, van aconseguir aturar amb voluntaris 78 dels 81 desnonaments al 2011. Va remarcar que al 2012 només es van contractar un 8% de dones en llocs mitjans de de treball. També va explicar l’estudi d’anàlisi de dret internacional i d’estatus de drets dels treballadors de cinc països que van fer des de FIDEM (Fundació Internacional de la Dona Emprenedora) per exposar propostes al govern central.

A continuació va parlar Pedro Barri sobre salut reproductiva a partir dels 40 anys. Va voler incidir en la tendència que hi ha a tenir fills amb més edat i a la disminució del nombre de fills. Des dels anys 80 fins ara la mitjana d’edat de les dones que tenen fills ha passat de 26 a 32, i la mitjana de fills ha passat de més de 2 a 1. Entre d’altres coses, unes de les raons és l’atur i la taxa de no emancipació, les persones triguen més a anar-se’n de casa.

La quarta en parlar va ser la sexòloga Carmen Sánchez, que en forma de hashtag, va parlar de 10 punts clau en la sexualitat i en la intimitat de la parella. També va mencionar el dret a la salut i al plaer sexual que recull la OMS. Sánchez va voler destacar que cal parlar més i comunicar-se amb la parella sobre els gustos sexuals, que per tenir sexe s’ha de tenir temps, i que això requereix de forma conscient, destinar un temps a la parella. Ja que assegura que moltes parelles tenen un baix nombre de relacions sexuals per manca de temps. Va remarcar que el sexe està per jugar i gaudir i no per “pensar en què la rentadora està posada mentre tens relacions”. En aquest sentit, reconeix que els homes juguen més que les dones.

Per últim va parlar el cirurgià plàstic Ramón Vila-Rovira. Tot i que està especialitzat en operacions d’estètica, va comentar que també és important estimar-se un mateix i que cal donar importància a la bellesa interior. En tant que la cirurgia plàstica influeix en l’estat d’ànim, Vila-Rovira afirma que aquests tipus d’operacions tenen un component psico-social. Segons ell no està d’acord amb l’etiqueta de “vell” o “envelliment, sinó que és millor dir la paraula créixer o parlar de “rejovenir creixent”. Com que la majoria d’operacions són per complexes personals, va dir que el patiment l’escollim nosaltres, i que hem d’evitar-ho.

A la tarda el congrés va continuar amb dos ponències més, un networking i l’acte de clausura.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article