Guanyem Valldoreix impugna diverses candidatures, que han hagut de modificar els suplents a les llistes

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La candidatura Guanyem Valldoreix, amb la participació de la CUP, ERC, Sant Cugat en Comú, MES, Procés Constituent, Veïns Progressistes de Valldoreix i Gent per Valldoreix i amb el suport de Podem i Mou-te per Valldoreix, ha impugnat les candidatures de Junts per Valldoreix, PSC, Valldoreix per la Independència - Primàries Catalunya i PP per haver incorporat massa suplents o per no haver-ne previst en les seves llistes.

La impugnació ha obligat les forces polítiques afectades a revisar les suplències als seus respectius presidenciables per tal d’ajustar-se a la previsió legal. Finalment la Junta Electoral ha acceptat els canvis i totes les candidatures es podran presentar a les municipals. Guanyem Valldoreix només es va deixar per impugnar Ciutadans, amb Sergio Blázquez com a presidenciable, que havia confeccionat correctament la llista.

Amb els canvis forçats per la candidatura encapçalada per Xavier Humet i amb Roser Casamitjana de suplent la resta de candidatures han hagut de definir de nou el presidenciable i suplent. D’aquesta manera, Junts per Valldoreix manté Josep Puig de presidenciable i incorpora la que va ser presidenta accidental durant la baixa de Puig, Susana Herrada, com a suplent. El PSC manté Susanna Casta de presidenciable i Francesc Cardoner, que va renunciar a ser el presidenciable de Primàries, com a suplent. Primàries formalitza David Sempere com a presidenciable i incorpora Oriol Duch com a suplent. Finalment, el PP manté Marta Salvador com a presidenciable i incorpora Eduardo Mori com a suplent.

Humet explica que van decidir presentar el recurs perquè van detectar que les llistes s’havien confeccionat malament i defensa que ho han fet amb “el temps suficient perquè la Junta Electoral ho pogués arreglar”. Diu que si no ho haguessin fet la papereta del PSC hagués incorporat nou noms, la de Primàries dos suplents i les dues restants només els presidenciables.

Puig ha preferit no valorar la impugnació un cop s’ha solucionat l’errada. Casta tem que ha estat una estratègia per no visibilitzar alguns dels suports independents que havien incorporat com a suplents: “Farem que siguin visibles d’alguna altra manera”. Sempere lamenta que per terminis hagués pogut perillar la presentació d’alguna de les candidatures. Finalment Salvador prefereix no entrar “al joc brut” i assegura que respecten la decisió de la Junta Electoral “que vetlla per la transparència i objectivitat de tot el procés electoral”.

Amb la impugnació i resolució superades, la ciutadania valldoreixenca podrà escollir entre sis candidatures a la presidència. D’altra banda, també tindran l’urna per escollir conjuntament els representants de l’Ajuntament i la resta de vocals de l’EMD, en què podran escollir entre 12 opcions: Junts per Sant Cugat, CUP-PC, Ciutadans, ERC-MES, Sant Cugat en Comú, PSC, PP, Units per Sant Cugat, Proposem per les minories, Podem, Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya i Vox.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article