Punts de govern al Ple extraordinari de maig: contracte programa de Cugat.cat, aparcament de Can Quitèria i zones verdes

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Abans d’un darrer Ple de comiat que es farà abans de les municipals, l’Ajuntament ha celebrat un darrer Ple extraordinari per tancar alguns afers rellevants abans del canvi de mandat. Ha servit per aprovar el contracte programa de Cugat.cat, la titularitat de l’aparcament de Can Quitèria i la modificació del PGM a la Floresta i Valldoreix que s’havia deixat sobre la taula a l’abril, entre d’altres.

Contracte programa de Cugat.cat

PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC, PP i el regidor no adscrit Xavier Cortés (Units per Avançar) han donat suport al contracte programa 2019-2022, amb una possible pròrroga de dues anualitats, proposat pel consell d’administració de l’empresa pública. El document ja ha tingut el vis i plau del consell d’administració i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Es preveu una aportació municipal d’un milió d’euros anuals amb 60.000 euros d’inversió i 60.000 per a l’IVA. Es marquen l’objectiu d’arribar a un 18% d’ingressos propis ja que ara es troben en el 17%.

Sorea seguirà gestionant l’abastament d’aigua durant un màxim de dos anys

Tots els grups polítics han votat a favor de mantenir temporalment l’abastament d’aigua en mans de Sorea per tal d’evitar quedar-se sense servei un cop acabi el contracte el mes vinent. L’Ajuntament encara no té cap estudi sobre si seria més barat municipalitzar el servei. Això ha despertat recels entre bona part de l’oposició que recorda que aquest compromís l’havien pres a principi de mandat i de moment, segons el govern, han demanat una subvenció a la Diputació per fer-lo però els hi ha estat denegada. Ara ho demanaran a universitats.

Empark gestionarà l’aparcament de Can Quitèria

Després de la fallida de l’empresa que tenia la concessió de l’aparcament de Can Quitèria, l’empresa que ha acabat quedant-se la concessió ha demanat poder cedir la gestió a Empark, companyia que ja gestiona diversos aparcaments de la ciutat. El Ple ha ratificat la decisió amb les úniques abstencions de PSC, PP i el regidor no adscrit Dimitri Defranc.

Aprovada inicialment la modificació del PGM a la Floresta i Valldoreix

PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Dimitri Defranc han votat a favor de l’aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità amb què s’expropien de manera gratuïta diverses zones verdes que l’Ajuntament estava obligat a expropiar per resolució judicial a canvi d’atorgar a la propietat la possibilitat de fer ús hoteler a la Masia Rosàs. La propietat no està d’acord amb aquesta mesura però en cas de no iniciar el tràmit l’Ajuntament hauria d’haver començat a expropiar, amb una despesa de més de 15 milions d’euros. Per això, el tràmit ha servit per guanyar temps i arribar a un acord. Ho expliquem més a fons a la contracrònica de la sessió plenària.

Can Monmany incorpora terres de cultiu

Després de l’actuació de neteja i arranjament per part del Parc de Collserola, la finca de Can Monmany incorpora noves terres agrícoles fins arribar als 56.522 metres quadrats. Els camps s’incorporen a la concessió amb la cooperativa l’Ortiga. Ha rebut el suport de PDECAT-Demòcrates, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA, PSC i els dos regidors no adscrits.

Reorgantizació del deute i bonificació per la reindustrialització de Delphi

Entre els punts econòmics han destacat una reorganització del deute amb el tancament de nous préstecs en substitució d’anteriors, que ha tingut el suport de PDECAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i el regidor no adscrit Xavier Cortés, i la declaració d’especial interès de les obres dutes a terme en el marc de la reindustrialització de Delphi per així poder bonificar l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). Es calcula que, en total, l’Ajuntament haurà beneficiat les empreses de la reindustrialització amb bonificacions d’un valor proper a un milió d’euros.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article