L’ANC no donarà suport a Primàries per “usurpació del nom”

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Sant Cugat per la Independència, la branca local de l’ANC, ha enviat un comunicat als seus afiliats desmarcant-se de la candidatura de Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya i criticant que l’aposta política els ha pres el nom que fa set anys que utilitzen. Segons el coordinador local, Xavier Palet, cap representant de Primàries els ha demanat permís per fer servir el nom i, a més, considera que l’ús no és innocent sinó que mira de beneficiar-se de la marca de l’ANC.

Això seria especialment greu, a ulls de la junta de l’entitat, tenint en compte que l’any passat Sant Cugat per la Independència va decidir en assemblea no participar al projecte de Primàries Catalunya i intentar la unió dels partits independentistes, una aposta que en última instància ha estat impossible d’aconseguir. Palet recorda que, tot i que l’ANC és impulsora de Primàries a nivell nacional, va donar llibertat a les seccions territorials per decidir si s’hi implicaven a nivell local. A més, afegeix, des del 23 de març l’assemblea ja no participa en cap candidatura perquè es va entrar en la confecció de les llistes.

El candidat de Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya, Joan Recasens, assegura que la decisió del nom es va prendre col·lectivament entre els inscrits i que no es va fer amb mala fe. Explica que no es va rectificar davant les queixes de l’ANC perquè el nom ja s’havia registrat a la Junta Electoral. A més, considera, a diferència de Palet, que ningú confon la candidatura amb l’entitat però que si s’haguessin limitat a evidenciar que l’ANC no hi té participació com a entitat no hauria passat res.

El que més molesta a Recasens és que l’anunci de l’ANC no només inclou la crítica a Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya sinó que també introdueix un posicionament en la seva contra: “Donarem suport a les tres llistes clarament independentistes i ens desmarquem dels que han fet un mal ús del nom”. Palet considera que es tracta d’una “usurpació” tenint en compte que és el nom que figura al registre municipal d’entitats. Si bé és cert que no és una marca registrada al Registre de Patents i Marques.

Davant l’evident desacord, Recasens afegeix: “Estic segur que no ha sigut perquè hi ha exdirigents de l’ANC a Junts per Sant Cugat”. En aquest sentit, Palet explica que els militants de l’ANC són lliures de participar en qualsevol altre espai polític i que només quan ocupen càrrecs en partits estan obligats per estatuts a deixar la junta de l’entitat. És el procediment que s’ha seguit amb l’excoorinador Josep Lluís Lliberia, ara membre de la llista de Junts per Sant Cugat.

L’assemblea ha rebutjat emprendre accions legals perquè, segons Palet, el procés s’allargaria més enllà de les eleccions municipals. També han rebut la recomanació per part de l’ANC a nivell nacional de no endinsar-s’hi. El candidat de Sant Cugat per la Independència - Primàries Catalunya explica que la fórmula de nom del municipi + per la Independència s’ha seguit en diverses ciutats de Catalunya.

Amb tot, Palet considera que l’argument d’haver presentat ja el nom a la Junta Electoral és una excusa mentre Recasens recrimina a Sant Cugat per la Independència (ANC) que no li han respost a la seva denúncia sobre la difusió d’una papereta de la seva candidatura amb el logo de l’ANC, un document fals –el seu símbol és una urna com les de l’1 d’octubre– que considera que s’ha creat per generar confusió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article