Junts per Sant Cugat inicia la campanya defensant el model de ciutat: “O volem un govern en mans de la CUP?”

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La candidatura encapçalada per Carmela Fortuny, Junts per Sant Cugat, ha celebrat un sopar per iniciar la campanya electoral. Prop de 200 persones, entre les quals els exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa, han donat suport a l’alcaldessa i alcaldable en un acte amb una mirada purament local i en què han defensat el model de ciutat com un exemple d’èxit. L’única referència a altres partits polítics ha estat per a la CUP-PC, qui consideren que si arriba al govern pot posar en risc Sant Cugat tal com és ara amb un altre model basat en les crides “ens autogestionem i ens autogovernem”, sobre les quals Fortuny ha ironitzant donant a entendre que tenen un significat buit.

Recoder ha estat la persona que més ha defensat el model de ciutat, “amb firma dels alcaldes Joan Aymerich, Lluís Recoder, Mercè Conesa i Carmela Fortuny”, tot dient que és una ciutat verda, amb un poble dins de la ciutat i molta gent implicada en entitats. “Sant Cugat és únic perquè és diferent”, defensa l’exalcalde, “però no és com és per casualitat”, ha dit recordant que s’hagués pogut assemblar molt més a ciutats de l’entorn. Ha posat en valor el municipi a través de totes aquelles persones que, com ell, han decidit acudir a viure-hi tot i haver nascut a altres ciutats.

Davant els problemes que té Sant Cugat, Recoder es defensa: “Hi ha alguna ciutat que no tingui problemes?” Ha fet esment especial a la gentrificació i a les dificultats del jovent per emancipar-se però considera que la nostra ciutat ha donat una resposta millor que d’altres amb les promocions de protecció oficial engegades per Promusa. També ha defensat que els empresaris, “que són els creadors de riquesa que després es pot redistribuir”, senten l’Ajuntament com un aliat alhora que posa en valor la defensa de Torre Negra com una senya d’identitat santcugatenca que no s’ha produït en altres municipis de l’entorn de Collserola.

Les primeres propostes

Fortuny ha aprofitat la seva intervenció per defensar l’equip i la llista de Junts per Sant Cugat com “un equip de persones que demostra que s’estima la ciutat” i amb “una manera de fer des de la proximitat”. Ha tingut un agraïment especial per a la cap del gabinet d’alcaldia, Cristina Recasens, i per al cap de campanya, Rubén Navarro. “Guanyarem i amb el vostre suport seré alcaldessa durant els propers 4 anys”, han estat les paraules que ha emprat per acabar el discurs, entre aplaudiments de la sala.

L’alcaldable diu que el programa de Junts per Sant Cugat està basat en els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, tenint en compte l’equitat, la qualitat de l’aire i la connectivitat. Ha aprofitat la intervenció per encoratjar les persones assistents per fer-se apoderades i transmetre els valors de la seva candidatura. També ha desvelat algunes de les propostes amb què arriben a les eleccions.

En cas d’arribar al govern, Fortuny assegura que treballarà per un acord per millorar la qualitat de l’aire, per fer una nova comissaria de la Policia Local al costat de la dels Mossos d’Esquadra –ha dit que han baixat un 50% els robatoris tot i que les darreres dades que han fet públiques parlen d’un 5%–, per portar els jutjats, per tenir la Biblioteca Central Urbana al parc Ramon Barnils, per aconseguir que l’hospital públic de referència sigui a Sant Cugat, per aconseguir una mobilitat més sostenible, per fer 665 habitatges de protecció oficial de lloguer, per impulsar un servei de localització empresarial, per ajudar el petit comerç, per simplificar la tramitació, per fer una nova escola bressol a Volpelleres, per acordar amb la Generalitat per un nou institut-escola, per connectar els 13 parcs urbans i per lluitar contra el canvi climàtic.

Suport de Puigdemont i cançó de campanya

Entre intervencions dels assistents també s’ha introduir un vídeo de Carles Puigdemont, que fa pocs dies va rebre la visita d’una part de la llista de Junts per Sant Cugat. El president ha cridat a fer costat a Fortuny i ha qualificat Sant Cugat com “un model d’inspiració per al municipalisme” amb “qualitat, visió de futur i èxit”. Puigdemont ha demanar donar resposta als carrers i les places. L’acte també ha servit per presentar la cançó de campanya.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article