Sant Cugat perd i recupera una ambulància en qüestió de dies

per Jordi Pascual

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

CAP Turó de Can Mates on aparquen les dues ambulàncies medicalitzades nocturnes. Foto de santcugat.cat.

 

El 5 d'octubre, el PP va enviar una nota de premsa als mitjans de comunicació on acusava CiU de ser incapaç de defensar els interessos dels santcugatencs. Es basava en l'anunci que Sant Cugat perdria una de les ambulàncies medicalitzades nocturnes. Just 10 dies després, el gabinet de comunicació de l'Ajuntament enviava una primera nota al respecte per explicar que, tot i la previsió inicial, finalment les dues ambulàncies quedarien estacionades, com fins ara, de 8 del vespre a 8 del matí al CAP de Can Mates.

 

Álvaro Benejam, portaveu del PP en el Ple, explica que totes dues informacions les ha conegut a través de la premsa. De fet, no coneixia encara la rectificació de l'equip de govern quan elCugatenc va contactar amb ell. Al dia següent, en comprovar la informació, el PP va enviar una nova nota per transmetre satisfacció amb la “marxa enrere de CatSalut tot i la inactivitat inicial del govern de CiU”. En qüestió de 10 dies, Sant Cugat havia perdut i recuperat una de les ambulàncies nocturnes. “L'equip de govern no pensava fer res però la pressió de l'oposició els ha fet rectificar”, sentencia Benejam.

 

Mentre tot això succeïa, aquest mitjà va intentar aprofundir en el tema per conèixer els efectes que podia tenir l'eliminació d'una de les ambulàncies sobre la ciutat. Roser Casamitjana, portaveu d'ICV-EUiA que abans de les eleccions havia treballat el servei d'ambulàncies, solament va poder dir que quan es va fer el concurs semblava que es reduiria el servei però que finalment no. D'altra banda, la Mútua Terrassa va preferir no pronunciar-se tot i que gestiona els tres CAPs de la ciutat, dirigits per Josep Maria Mercadé.

 

Arribats en aquest punt, el servei d'ambulàncies a la ciutat queda intacte i, per tant, es desmunta el plantejament de l'equip de govern de fer arribar una ambulància de la resta del Vallès Occidental per complementar l'única que quedaria a Sant Cugat. Benejam no descarta, però, portar l'assumpte a debat en el Ple si hi hagués un nou canvi.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article