Ple de maig a l’EMD: joves que migren, endeutament zero i terrenys de l’estació

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El Ple de maig de l’EMD de Valldoreix ha tingut una única moció i diversos punts del govern, la majoria d’ells de tràmit. Aquests són els principals punts tractats a la sessió plenària. Passades les eleccions es farà el darrer Ple del mandat per aprovar les actes dels plenaris anteriors i que els vocals s’acomiadin.

Atenció als joves que migren sense referents adults

Tots els grups municipals han donat suport a la proposta de la CUP-PC a favor de protocol·litzar amb les administracions implicades la comunicació i accions a fer com a conseqüència de l’arribada de menors que migren sense referents adults. Així mateix es demana millorar la coordinació entre els ens locals i les entitats que en gestionen l’acollida, donar suport al programa de mentoria de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, estudiar un programa que doni suport a la tasca que es fa al CRAE els Lledoners i desenvolupar un programa de suport als joves no atesos. Era una moció que havia quedat sobre la taula al Ple anterior.

Aprovació dels usos de l’entorn de Can Cadena

Només el govern ha donat suport a la proposta d’aprovació provisional d’un Pla Especial que serveix per assignar els usos dels serveis tècnics de l’entorn de Can Cadena. Es contemplen les propostes que ja s’havien donat a conèixer i aplicat parcialment com l’aparcament, una infraestructura comú de telecomunicacions, la limitació del sòl a infraestructures d’alta tensió i la millora paisatgística de l’accés a Valldoreix. En total són 5.859,36 metres quadrats, un 66% dels quals van destinats a l’aparcament amb una capacitat per a 175 vehicles.

Repàs a la situació econòmica

La vocal d’Economia, Elena Degollada, ha repassat diversos factors econòmics. Assegura que de moment el grau d’execució del pressupost està sent el previst excepte pel que fa a l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) pel retard en l’atorgament de llicències urbanístiques, que el període de pagament a proveïdors és de 13 dies i que es compleixen els objectius d’estabilitat pressupostària marcats per l’Estat.

Modificació pressupostària i endeutament zero

Només el govern ha votat a favor de la sisena modificació pressupostària de l’exercici on es contempla un increment del sou de dues administratives –aprovat per unanimitat pel que fa a la vessant laboral–, un increment de la inversió per a la cuina del mercadet (9.785 euros), la subvenció per al centenari de l’Associació de Propietaris de Valldoreix (10.000), un complement a l’aportació al Casal d’Avis per comprar un futbolí (340), inversions a l’escola bressol i el Ferran i Clua (8.500) i 305.000 euros per reparar cobertes a Can Monmany, diners que provenen d’una subvenció de la Diputació que l’Ajuntament complementarà amb 75.000 euros. A més, l’EMD acaba de pagar els 48.000 euros de deute amb el BBVA per quedar-se amb una ràtio d’endeutament del 0%.

Festes locals

Tots els grups han donat suport a la designació de les festes locals de l’any vinent: 3 de maç, Sant Medir, i 16 de setembre, Sant Cebrià.

L’EMD recupera els terrenys de l’estació

Tots els grups polítics han donat suport a la proposta de recuperació de la titularitat de tres terrenys a l’entorn de l’estació que l’EMD havia cedit a l’Ajuntament l’any 2013 per fer habitatge de protecció oficial. L’acord tenia previst que si no s’executava l’actuació en un període inferior a 10 anys es retornaria el terreny a l’EMD però s’ha acordat abans de vèncer el termini perquè l’actuació no estava prevista al Pla d’Acció de Promusa. No s’ha buscat una ubicació alternativa per fer habitatge protegit tot i que ja han començat les obres sí previstes a la planificació de Promusa al carrer Sant Joanistes, a l’altra banda de l’estació.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article