Els treballadors de Valoriza presentaran la declaració de vaga dilluns

per Miquel Margalef

Drets

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Finalment el comitè de treballadors de l’empresa encarregada de netejar Sant Cugat ha decidit que el pròxim dilluns presentarà la declaració de vaga amb un 92% dels treballadors a favor. Aquesta declaració es faria efectiva, tal i com diu la normativa actual, al cap de deu dies de la seva presentació sense comptar el dia que es sol·licita. És a dir, que la vaga començaria el 26 de juny. Tot i això la vaga es farà efectiva si dimarts l’Ajuntament no força a Valoriza a complir amb el conveni. Aquesta vaga ve motivada per tres raons fonamentals: la primera és l’acomiadament de Javier Córdoba, la segona un constant assetjament de l’empresa cap als treballadors i la tercera un nul compliment del conveni signat amb l’Ajuntament.

La decisió de presentar la demanda de vaga s’ha pres perquè els treballadors no volen que les reunions acabin en res. Tot i això, la reunió d’avui amb l’Ajuntament ha sigut positiva. L'alcaldessa en funcions ha signat un document on requereix i es compromet ha sancionar Valoriza si aquesta no compleix amb el conveni que té signat amb el propi Ajuntament. “Aquest gest provocarà que l’empresa marxi per voluntat pròpia. En cas que es quedi haurà de complir amb el conveni públic que ha signat” sentencia Eusebio Arellano, assessor sindical de la UGT. El mateix Arellano ha explicat que la presentació de la vaga la realitzaran el dilluns perquè volen complir els terminis legal per tal que l’empresa no la pugui decretar il·legal i aleshores acomiadar a la totalitat de la plantilla en vaga.

Eusebio Arellano ha recordat que complir amb el conveni vol dir que l’empresa contracti un total de 15 treballadors per arribar als 65 estipulats en el conveni i que els treballadors no siguin assetjats ni acomiadats sense cap motiu.

El cas de Javier Córdoba

Javier Córdoba és un treballador que portava més de 14 anys treballant per Valoriza quan pateix un accident laboral. La mútua de la feina li indica que està completament bé. Tot i el diagnòstic ell se n’adona que no pot anar a treballar i visita un especialista. Aquest li indica que té una capsulitis rotativa al muscle. D’aquesta manera, presenta el comprovant mèdic per indicar que no pot anar a treballar de manera indefinida i ha de fer rehabilitació.

El 27 de maig d’aquest any rep un burofax que li indica que està acomiadat “per mala fe contractual”. “Ni jo mateix sé per què m’han acomiadat ni l’empresa tampoc m’ho vol dir” explica Córdoba.

Aquesta situació, sumada a les múltiples sancions injustificades que ha imposat Valoriza segons els seus treballadors, ha portat la situació actual. Els treballadors no volen que es repeteixi el que li ha passat a Córdoba i, tant ell com la resta de treballadors, reclamen la seva readmissió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article