L'Audiència pública planteja una millora en el funcionament dels Consells de Barri

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Maria Ángeles Cuadras en la seva intervenció en l'Audiència pública. Foto: Jordi Pascual

 

Maria Ángeles Cuadras, que havia ocupat el sisè lloc a les llistes del PP a les eleccions municipals, va aprofitar l'Audiència pública prèvia al Ple municipal del mes d'octubre, celebrat el dia 19, per demanar a l'equip de govern un mecanisme de control de les entitats que participen als Consells de Barri. Tal com explicava, moltes associacions no tenen actualitzades les dades als registres municipal i de la Generalitat i això provoca que els càrrecs registrats no corresponguin amb els reals.

 

Qualsevol responsabilitat legal que es desprengui de l'acció de les entitats, també de la participació als consells de districte, té com a responsables les persones físiques que figuren als registres. És per això, explicava Cuadra, que s'ha d'intentar que els càrrecs estiguin actualitzats i comunicats a les institucions corresponents. Assegura que això solament es compleix a Les Planes.

 

Joan Puigdomènech, cap del Comissionat per a la Participació Ciutadana, va agrair com a cap del Consell de Barri de Les Planes el reconeixement de la veïna. Per que fa a la resta de districtes, va assegurar que s'ha enviat una carta a totes les entitats demanant la documentació actualitzada de cara a la constitució dels Consells de Barri per a aquest mandat. Cuadras va agrair la resposta i va felicitar l'equip de govern per canviar el reglament i deixar que l'oposició pugui presidir els Consells. Es va mostrar especialment contenta per la ubicació de Ramon Piqué -CUP-PC- com a cap del Consell de Barri de La Floresta.

 

De fet, el Ple municipal d'octubre recollia un punt en forma de dació de compte on es determinaven els caps de cada consell. D'aquesta manera, Ferran Villaseñor -ERC-MES- serà l'encarregat del Centre Est, Mayte Pérez del Centre Oest, Ramon Piqué de La Floresta, Damià Calvet de Mira-sol i Joan Puigdomènech de Les Planes. La reforma del Reglament de Participació Ciutadana ha permès que membres de l'oposició puguin presidir els consells de districte.

 

Tota l'oposició apunta a un canvi positiu de l'equip de govern en aquest sentit. Si bé, Álvaro Benejam, portaveu del PP, mostrava certa decepció ja que considera que les presidències s'han adjudicat per simpatia política. Núria Gibert, portaveu de la CUP-PC, felicitava la “nova era” però demanava criteris objectivables ja que el seu partit ha aconseguit la presidència a La Floresta després de quedar com a primera força mentre que ERC-MES ha aconseguit la del Centre Est sense ser-ho.

 

Una veïna critica la publicitat de l'espectacle The Hole

 

L'Audiència pública d'octubre va resultar molt més tranquil·la que la dels mesos anteriors. Únicament dues ciutadanes van exercir el seu dret a exposar temes directament als seus representants polítics. Maria Teresa Ferrer també va traslladar a l'equip de govern la seva preocupació per la publicitat de l'espectacle The Hole que es farà al Teatre Auditori per la cosificació que representa.

 

Carmela Fortuny conversa amb un grup de veïns per la publicitat de The Hole. Foto: Jordi Pascual

 

Als cartells es poden veure homes i dones semi-nus. Ferrer considera que això “estimula les passions més baixes de la persona” i explica que és una agressió perquè converteix el cos en objecte de desig. Per això demana que l'Ajuntament forci la retirada de la publicitat abans de la data prevista.

 

La tinent d'Alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, no considera que la publicitat maltractin les persones i, en qualsevol cas, defensa que es tracta de “cartellera amb data de caducitat” que anuncia una activitat artística puntual. L'alcaldessa, Mercè Conesa, es va comprometre a revisar la publicitat i retirar aquells cartells que quedin prop de zones infantils.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article