Què s'ha aprovat d'urbanisme en el Ple d'octubre?

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Mapa de la zona de Can Sant Joan afectada per les accions urbanístiques aprovades en el Ple. Foto: Jordi Pascual -document del gabinet de comunicació de l'Ajuntament-

 

L'equip de govern portava a debat en el Ple d'octubre dues actuacions urbanístiques. La primera feia referència a la parcel·la situada just al davant del Centre comercial Sant Cugat. Allà s'havia demanat l'ampliació de la zona edificable però un informe de la Direcció General de Comerç desautoritzava l'actuació ja que el terreny es troba fora de la trama consolidada urbanitzada. El Ple va aprovar l'arxivament de l'expedient amb els vots favorables de tots els grups municipals llevat de l'abstenció del PP. Ferran Villaseñor, d'ERC-MES, va dir, però, que el consistori s'hauria d'avançar en accions com aquesta.

 

Curiosament, la segona afectació urbanística es troba a l'altra banda de l'autovia, a l'extrem del Parc d'activitats econòmiques de Can Sant Joan. D'una banda, Damià Calvet va anunciar l'arribada d'Oxígen Salud, Norauto i Grup Manxa a l'entorn d'on actualment s'edifica el Leroy Merlin. Ho va explicar com una gran oportunitat de creació d'ocupació. D'altra, es va aprovar la modificació puntual d'una parcel·la ja que s'havia previst malament i dificultava el pas del TGV del Vallès segons el projecte de la infraestructura. La resta de la zona continua amb un ús industrial prioritari. El Ple va aprovar la modificació parcial amb els vots favorables de tots els grups llevat de les abstencions de Ciutadans, la CUP-PC i PP.

 

No va ser un punt del Ple gaire debatut. Solament Villaseñor va demanar saber quan estan previstes les inversions perquè es construeixi el TGV del Vallès. La regidora de Ciutadans, Munia Fernández-Jordán va explicar l'abstenció del seu partit per les notícies sobre la mala gestió en urbanisme que s'han publicat les darreres setmanes als mitjans de comunicació. Explicava també que tot el projecte de Can Sant Joan és polític i no quedava clara la informació. El tinent d'Alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, es va comprometre a aclarir tots els dubtes als regidors en una comissió informativa.

 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article