La Floresta comença la Festa Major amb un pregó històric i amb peticions al nou govern

per Jordi Pascual

Barris i EMD

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotos: Jordi Pascual

La comissió del centenari, en veu d’Isidre Marías i Laia Guarner, ha fet el tret de sortida a la Festa Major de la Floresta amb un pregó que ha posat en valor els 100 anys d’història del barri. El Consell de Barri ha reeditat el primer programa de Festa Major, la del 1920, i ha repartit monedes de xocolata, en honor a una de les activitats que hi conté: la recerca de monedes d’or per la llavors la Floresta-Pearson.

La comissió, que ha fet un recordatori a Maria Beneyto com a impulsora de la recuperació de la memòria florestana, ha agraït totes les persones que han aportat vivències i documentació que han servit per desenvolupar els projectes de memòria, com ara l’obra de teatre La Florestíada, el documental del centenari, una exposició o el lloc web del centenari. Així mateix, han instat el nou govern a fer un cop de mà material i econòmic per impulsar un museu digital de la Floresta.

En el pregó, fet el divendres a la tarda al Parc de les Dones, han reivindicat que la celebració del centenari és possible per l’organització de la gent tot i que agraeixen al consistori i a l’anterior equip de govern el suport econòmic (55.000 euros) i material per fer-ho possible. Es reivindiquen com un barri creatiu, proactiu i participatiu que, quan cal, s’enfronta amb els polítics per aconseguir millores: “Som un gra al cul per als que manenˮ.

Els pregoners posen en valor la feina feta pel Senglar Cultural com a dinamitzador cultural de la Floresta i, especialment, l’aposta pels productes culturals i festers de proximitat que caracteritzen la Festa Major d’enguany. Aprofitant la presència de la nova alcaldessa, Mireia Ingla, han demanat suport econòmic per als projectes del barri i que el nou govern estigui pendent de les necessitats del veïnat: “Alcaldessa, vingui de tant en tantˮ.

Estrena de l’alcaldessa i protesta pel pacte de govern

Ingla també ha intervingut en l’arrencada de la Festa Major de la Floresta amb un breu discurs en què s’ha mostrat receptiva a les demandes del veïnat. Així mateix ha agraït a l’anterior equip de govern el suport al centenari i s’ha compromès a seguir treballant pel barri. Com ja va fer a l’arrencada de la Festa Major de Mira-sol de la setmana passada, l’alcaldessa ha cridat a una festivitat sense agressions masclistes –a la Floresta s’ha creat un punt lila autogestionat per les veïnes– i a tenir cura de l’entorn en una època de temperatures elevades i risc d’incendi.

Mentre ha fet la seva intervenció un grup de veïns i veïnes s’ha posat de cul a l’escenari per mostrar el seu rebuig al pacte de govern. Segons expliquen, la majoria d’ells són votants d’ERC-MES i la CUP-PC que se senten traïts per les forces polítiques que van votar per haver pactat amb el PSC, el que apunten com un dels culpables de l’aplicació del 155.

La Festa Major de la Floresta s’allargarà durant tot el cap de setmana i el cap de setmana proper amb prop d’una quarantena d’activitats entre les quals hi ha el IV BeerFestFloresta, les VI Olimpóades Bandarres, una caminada solidària en favor de Cims Contra el Càncer, la projecció del documental La Floresta, 100 anys, la XXVII Trobada de Paelleres i Paellers i les havaneres i rom cremat per acabar. Pots consultar el programa complet aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article