Fridays 4 Future, del món a Sant Cugat

per Clàudia Bell Ca...

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

El 20 d’agost 2018 Greta Thunberg va deixar d’anar a l’escola i es va plantar davant del Riksdag (parlament suec) durant tres setmanes per demanar una disminució de les emissions de gasos contaminants d’acord amb el Tractat de París. Res la va aturar i va seguir la seva protesta cada divendres fins que el seu crit va traspassar fronteres fins arribar al món sencer, també a Sant Cugat. 

Fridays 4 Future a Sant Cugat va néixer de la mà d’alumnat de secundària de l’Institut Arnau Cadell, el Leonardo da Vinci, l’escola Waldorf-Steiner i el Til·ler de Bellaterra al març de 2019. Tot i així, hi ha alumnes d’altres centres del municipi també s’hi han anat sumant tant a nivell intern d’organització com a les seves manifestacions que cada vegada apleguen més persones. 

L’educació sobre el problema del canvi climàtic i la gestió dels recursos naturals i l’energia al món ha passat a ser el centre en molts centres educatius santcugatencs. En aquest sentit, l’alumnat del col·lectiu ha fet molta feina dins dels centres ja sigui organitzant xerrades sobre el plàstic, fent minuts de silenci com a símbol de protesta o ha organitzat campanyes de conscienciació. 

Des del seu naixement al març d’enguany, el col·lectiu ha treballat per la seva consolidació i posar el canvi climàtic al centre del debat polític. En aquesta línia, s’ha de destacar que el nou govern municipal ha posat el canvi climàtic com a un dels pilars de l’organització creant una àrea d’Emergència Climàtica dirigida per Alba Gordó i que depèn directament de  l’alcaldia. Per tant, des de l’àmbit municipal ja s’està prenent consciència sobre la importància de protegir el planeta. 

La dinàmica de Fridays 4 Future a Sant Cugat ha estat trobar-se a Cal Temerari a nivell organitzatiu i sortir al carrer cada divendres a les 17:30 davant de la plaça Lluís Millet per manifestar-se fins a la plaça de l’Ajuntament de Sant Cugat. Per als membres de Fridays 4 Future, el paper dels polítics és essencial i creuen que la conscienciació de la ciutadania ha d’anar acompanyada de la feina dels polítics que han de vetllar per la cura de l’entorn. 

L’última demostració de força de Fridays 4 Future de Sant Cugat va ser al pregó de la Festa Major Alternativa 2019 ja que van ser els encarregats d’encetar les festes deixant ben clara la seva preocupació i demanda: “Ens trobem davant d’un gran problema, el nostre estil de vida és insostenible, el canvi ha de ser imminent i el podem fer ara o d’aquí uns anys, quan la situació sigui irreversible”. Fridays 4 Future ha arribat a Sant Cugat per quedar-s’hi, ara ha començat l’estiu però no deixen de fer feina i és que quan es parla de canvi climàtic no hi ha temps per perdre.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article