Les peticions de més manteniment al barri de Sant Francesc centren l’Audiència pública

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Auxilio Rubio, veí del barri de Sant Francesc, ha estat el ciutadà que més temps ha emprat a l’Audiència pública posterior al Ple de juliol. Necessitava explicar en detall alguns dels desperfectes que hi ha al barri de Sant Francesc, entre els quals destaca la poda selectiva, les herbes altes, problemes amb algunes voreres, el cablejat aeri i amb una obra, entre d’altres. Amb el reguitzell de demandes ha demanat millores i una supervisió municipal per preveure el manteniment.

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, s’ha compromès a enllestir un projecte que havia iniciat el govern anterior i que hauria de permetre solucionar bona part de les problemàtiques. Diu que caldrà licitar-lo i, per tant, no tindrà una solució immediata. El veí ha lamentat que sigui la mateixa resposta que abans de les eleccions.

En la línia de controlar els desperfectes, problemàtiques i possibles actuacions a desenvolupar als barris, José Miguel Díaz ha acudit a l’Audiència pública per proposar la figura d’uns treballadors socials que vagin pels barris per detectar problemàtiques, tant per veure’ls com per parlar-los amb el veïnat. L’alcaldessa, Mireia Ingla, assegura que ja s’hi treballa en un projecte similar tot i que de moment no n’ha explicat detalls.

Maria Àngels Cuadras ha demanat més vigilància a la plaça Lluís Millet per evitar desperfectes. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ja s’han detectat aquestes incidències, que atribueix a actes vandàlics de menors. S’ha compromès a augmentar la vigilància per evitar desperfectes i brutícia.

Maria Ángela Palacios, que acudeix habitualment a l’Audiència pública en representació de l’Associació de Veïns del Centre, ha preguntat de nou per l’ordenança de terrasses, que es portava treballant tot el mandat anterior sense aprovació definitiva tot i que l’anterior regidora encarregada d’aquest afer, Cristina Paraira, va dir en diverses ocasions que el text es trobava als serveis jurídics municipals. Ingla ha reconegut l’aprovació de l’ordenança com un dels objectius ja que ha de permetre resoldre altres problemàtiques de convivència que ha denunciat la veïna.

Al marge d’aquests afers de manteniment i convivència, a l’Audiència pública hi han intervingut tres altres veïns. D’una banda, Josep Arcas ha preguntat a la regidora Lourdes Llorente sobre les crítiques a l’Àrea Metropolitana que el seu partit, la CUP-PC, recollia al programa electoral. És una pregunta que havia fet hores abans Junts per Sant Cugat al torn de prec i preguntes i que la regidora ha dit que no correspon a la seva tasca com a regidora. Igualment, via xarxes socials els ha respost enllaçant documents del partit en què denuncien algunes de les pràctiques de l’AMB.

D’altra, Eva Fernández, mare de l’Escola Catalunya, ha demanat una reunió amb la regidora d’Educació, Pilar Gorina, per parlar de la nova direcció del centre, que considera que no s’ajusta a la feina educativa que li correspon. No ha donat més detalls de l’afer a l’espera de reunir-se amb la regidora, que tampoc n’ha explicat detalls. Finalment, Fridays for future ha llegit un manifest felicitant-se per l’aprovació de la moció que preveu la declaració de l’emergència climàtica a Sant Cugat i advertint que seguiran pressionant per demanar accions.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article