La Festa de Tardor arriba al 40è aniversari

per Patricia Cirera

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografies de Patricia Cirera

Dissabte 24, com vam informar en aquest diari, va tenir lloc el pregó que donava tret de sortida a la Festa de Tardor, la festa de les entitats de Sant Cugat. Tot i que s’han dut a terme diverses activitats relacionades amb l’esdeveniment des del dimecres 21.

Ahir diumenge 24 va ser el dia de l’esdeveniment més important de la Festa, la Fira d'entitats. Com cada any, es va llegir un manifest amb un missatge en nom de les entitats i que aquestes escullen de forma democràtica en assemblea. Després d’una breu introducció de Jordi Casas, Lluc Cahís, Lara Carbonell i Manu Gómez van ser els encarregats de llegir-ho.

El manifest recordava que des de 1976, la Festa de Tardor es consolida com a un compromís amb la ciutat. També es va recordar que durant aquests anys l’esdeveniment ha servit per reivindicar un Auditori, conservar el Monestir com a patrimoni local, espais públics pels ciutadans, o el caràcter forestal de Torre Negra, entre d’altres coses. També es va voler remarcar la importància dels barris com a una cosa característica de la ciutat. Fent així un recorregut dels diferents lemes i temàtiques en el que s’ha centrat la Festa des de la primera edició. Aquest any s’ha volgut finalitzar la Festa de Tardor fent una crida a la solidaritat i s’ha destacat la situació que pateixen els refugiats, recordant també que en el ple de setembre es va aprovar que Sant Cugat fos ciutat acollidora de refugiats.

Dit això, aquest diari també va estar present amb una parada en la Plaça Octavià. Tot i que a primera hora del matí hi havia gent, el punt àlgid va ser a mig matí. Nens disfressats de mòmies i esquelets recordaven que d’aquí una setmana és dia de Tots Sants i de la Castanyada. És el primer any que elCugatenc assisteix a la Festa de Tardor donat que només tenim quatre mesos de vida. Ha esta una experiència molt positiva i que ha servit per donar a conèixer als santcugatencs que hi ha un nou mitjà de comunicació cooperatiu local a la ciutat.

En aquesta Festa de Tardor han participat 65 entitats de la ciutat entre ONG’s, associacions, clubs i partits polítics (bé, la presència de partits en aquest acte és discussió a part). També volem recordar l’entrevista que vam fer al Jordi Casas, membre de la comissió organitzadora amb motiu de la Festa de Tardor. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article