La Festa de la Tardor tindrà com a eix central l’emergència social

per Clàudia Bell Ca...

Entitats

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Fotografia: Festa de la Tardor

Arribat setembre i tornada la normalitat, l’assemblea de la Festa de la Tardor d’enguany ja s’ha posat a treballar per encarar la 44a edició del proper 26 i 27 d’octubre. Un dels primers passos ha estat decidir l’eix vertebrador de la festa d’aquest any que tindrà com a tema central l’emergència social. 

El lema “Emergència social: les entitats SÍ que hi plantem cara” interpel·la a les entitats com un factor clau i necessari en la solució de molts dels problemes que envolten la nostra societat. I és que el nombre de famílies al llindar de pobresa no deixa d’augmentar; hi ha més gent sensesostre i sense possibilitat de revertir la seva situació; les agressions masclistes s’han convertit en quelcom massa quotidià i normalitzat; la quantitat de gent gran que pateix d'abandonament ja és un problema social de primer ordre; l’ajuda humanitària a persones refugiades i immigrants s’ha demostrat totalment insuficient; la destrucció sistemàtica dels recursos naturals del planeta ens està abocant a una crisi ambiental.

Són molts els fronts oberts de l’emergència social i per aquest motiu l’organització de la Festa de la Tardor exposa que Som a temps d’unir energia i esforços per tal dereconnectar-nos amb les persones i el planeta, som a temps de poder garantir la dignitat que es mereix la vida de qualsevol persona.

En aquest sentit, la Festa de la Tardor buscarà anar més enllà i ha creat un grup de treball que organitzarà una taula rodona per abordar i reflexionar sobre la problemàtica de l’emergència social i el paper que tenen i han de tenir les entitats al respecte. 

 

Concurs de cartells

Un dels primers passos per a l’organització de la Festa de la Tardor és la creació d’un cartell i l’assemblea ha organitzat un concurs de cartells per a professionals del disseny, grafistes, dibuixants, estudiants i professors d'art i artistes en general.

El cartell ha d’estar directament relacionat amb l’emergència climàtica, eix vertebrador de l’edició que ens ocupa, i s’ha de presentar a les oficines de l’Ateneu Santcugatenc abans del 14 de setembre a les 13h. 

El premi per a l’artista guanyador o guanyadora és de 300 euros, un diploma acreditatiu i l’ús del seu cartell per a tots els actes commemoratius de la Festa de la Tardor 2019. 

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article