Activistes de Barcelona, Barberà, Cerdanyola i Sabadell se sumen a la primera marxa dels curs de Fridays for Future

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

Amb el mateix missatge que el curs passat però conscients que en la qüestió climàtica el temps juga a la contra, el col·lectiu local de Fridays for Future ha tornat als carrers aquest divendres a la tarda, acompanyat aquesta vegada d’altres joves de Barcelona, Barberà, Cerdanyola i Sabadell. Desenes de joves han recorregut de nou el centre de la ciutat en una convocatòria que es repetirà cada divendres a les 17:30h. amb sortida des de l’estació.

Aquesta vegada, i celebrant l’arrencada de les mobilitzacions, Fridays for Future no només ha fet la manifestació des de la plaça Lluís Millet fins a l’Ajuntament passant per la plaça d’Octavià sinó que al davant del Monestir s’han aturat per fer una performance amb una pilota amb el dibuix d’un globus terrestre. Durant uns minuts s’han passat l’esfera d’uns a altres, símbol que el futur és a les nostres mans.

El col·lectiu recorda amb un manifest que ha llegit a la plaça d’Octavià i a la plaça de la Vila que el canvi climàtic ja és irreversible però que tot just disposem de 10 anys per evitar el col·lapse total si durant els propers 18 mesos la humanitat comença a fer canvis mai vistos en matèria climàtica. És per això que, a banda de mobilitzar-se i animar més joves a sumar-s’hi, insten als polítics a actuar davant una situació d’emergència climàtica que a Sant Cugat serà declarada properament, segons el compromís pres al Ple municipal de juliol.

La marxa pel centre de la ciutat ha estat carregada de càntics contra el petroli i per posar la vida al centre. El jovent crida a un canvi d’actitud col·lectiva i individual per tenir garantit un futur. Recordant les paraules de la impulsora de les mobilitzacions a nivell mundial, l’estudiant sueca Greta Thumberg, al manifest plantegen un futur en què els seus fills els preguntin per què la humanitat no va fer res quan encara era possible evitar el col·lapse.

Tot i que les mobilitzacions mundials en alguns casos apareixen publicades com a vagues pel clima, les mobilitzacions setmanals santcugatenques es fan els divendres a la tarda per evitar afectar a l’horari lectiu. No serà així el proper 27 de setembre, quan hi ha convocada una vaga pel clima que ajuntarà tots els Fridays for Future i altres col·lectius amb preocupació ambiental a Barcelona.

A més, els estudiants preparen l’anomenada setmana pel futur, que se celebrarà del 20 al 17 de setembre, que començarà amb una manifestació unitària dels Fridays for Future del Vallès. A Sant Cugat hi haurà activitats i xerrades. A més, tal com van anunciar en la primera assemblea del curs, el moviment pretén créixer amb la creació de delegacions als instituts públics de la ciutat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article