Una ‘massa crítica’ de ciclistes ocupa els carrers per reivindicar l’ús de la bicicleta

per Jordi Pascual

Ecologia

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual (al peu de l'article, recull de fotos de Juan Merino)

Desenes i desenes de persones han respost a una convocatòria per fer la primera massa crítica de Sant Cugat aquest divendres a la tarda. Es tracta d’un esdeveniment que es realitza a més de 300 ciutats del món i que pren la forma de bicicletada amb l’objectiu d’ajuntar i conèixer gent amb estils de vida similars. Aquestes trobades esdevenen una forma de reivindicació de l’ús de la bici des de diferents punts de vista: salut, medi ambient, carrers més amables, menys motoritzats i menys contaminats, entre d’altres.

La primera experiència santcugatenca ha sortit passats uns minuts de les sis de la tarda des de l’estació i ha fet tres voltes al centre pel carrer Àngel Guimerà, l’avinguda de Ribatallada, l’avinguda de Gràcia, el carrer Francesc Moragas, l’avinguda Rius i Taulet i l’avinguda Lluís companys fins tornar a l’estació. En la tercera i última volta s’ha allargat el recorregut per l’avinguda Pla del Vinyet, el carrer Cèsar Martorell i la rambla del Celler fins buscar de nou el carrer Francesc Moragas per passar pel comptador de bicicletes instal·lat al davant de l’Ajuntament.

La massa crítica ha transcorregut sense incidents i de forma festiva amb crits com “a Sant Cugat en bici és millorˮ i “no vale un duro y te pone el culo duroˮ. Davant l’atenta mirada de curiosos, el gruix de ciclistes, en què hi havia diversos infants, també ha fet sonar el timbre i ha fet càntics a favor de la reducció de la presència del cotxe a les ciutats. Un dels moments més curiosos ha estat quan un motorista ha intentat avançar la marxa ciclista per la vorera i gran part dels participants l’han escridassat.

L’objectiu de les masses crítiques és evidenciar que una major presència de bicicletes al carrer provoca una disminució dels cotxes mentre que si només hi va un ciclista o un petit grup el risc de ser atropellat o intimidat és major. Hi han participat veïns santcugatencs de tots els barris que, precisament, s’han desplaçat fins al centre amb la bicicleta.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article