Més d’un centenar de persones acudeix a la convocatòria del CDR per organitzar la resposta a la sentència

per Jordi Pascual

Política

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Foto: Jordi Pascual

La darrera assemblea del Comitè de Defensa de la República (CDR) ha agrupat més d’un centenar de persones, esdevenint la més multitudinària des de les celebrades a la tardor del 2017. Ara, amb motiu de la propera publicació de la sentència del judici del procés, el comitè pretén organitzar la resposta en clau local. De moment s’ha acordat crear tres grups de treball per afrontar la resposta immediata a les sentències, la participació santcugatenca a les marxes d’ANC i Òmnium i la possible vaga general del 18 d’octubre.

L’assemblea ha servit per acordar que el dia que es publiqui la sentència hi haurà una mobilització al davant de l’Ajuntament tot i que encara està per veure si serà en el moment que es faci pública o a una hora concreta. Aquella mateixa trobada haurà de servir per preveure més accions de protesta. Els assistents ja donen per suposat que hi haurà condemna i preveuen que sigui especialment dura. Bona part del debat de l’assemblea ha girat al voltant de la contundència de les accions i la capacitat d’incidir en l’economia.

Per altra banda, s’ha debatut la participació a les anomenades Marxes per la Llibertat, caminades a peu de cinc columnes que sortiran des de diferents indrets del país fins confluir a Barcelona i la data de les quals s’anunciarà el dia que es publiqui la sentència. La columna que li pertoca a Sant Cugat és la que surt des de Vic i farà parades (a mode de trams) a Centelles, la Garriga, Parets, Sant Quirze i Barcelona. Han recomanat apuntar-se al web de l’ANC per preveure els àpats i llocs d’estada alhora que s’ha acordat traslladar la proposta de tenir més impacte afectant al trànsit de forma clara, entre d’altres.

El darrer punt ha estat la previsió d’una vaga general per al 18 d’octubre, ajornada per la Intersindicat-CSC que inicialment l’havia previst per a aquest divendres. De moment es tracta d’un preavís i no hi ha cap acció prevista a Sant Cugat. És per això que aquest divendres a les set de la tarda el CDR es tornarà a reunir per tal d’organitzar possibles accions.

Tal com s’ha recordat en l’assemblea, l’amenaça de l’aplicació de l’article 155 i les detencions de finals de setembre –“ja tenim 16 preses polítiquesˮ– demostren la complexitat de la situació política i deixen entreveure una condemna dura. Per això criden a complir l’objectiu de fer créixer la mobilització fins als nivells que es van viure a la tardor del 2017 al voltant del referèndum i les posteriors vagues generals, que a Sant Cugat van mobilitzar prop de 4.000 persones en la concentració més multitudinària.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article